26 aprill 2013

Nõiakaevul ...

 Kui nõiad kaevus vihtlevad, siis hakkab kaev taas üle ajama ... see on üks räägitav legend selle Tuhala nõiakaevu kohta. 
Seda need nõiad vist ka tegid st. vihtlesid, sest kaev kees juba mitmendat päeva. Tõenäoliselt on turistide hordid seda taas külastanud nagu seda juhtunud on alati, kui kaev taas keema hakkab ... aga seda ei saa ka pahaks panna, on tõesti vaatepilt, mida tasub oma silmaga vaadata.
 Mina olin sedapuhku kaevu keemist korduvalt oma silmaga näinud seetõttu mõtlesin algul seda üldse mitte külastada, siis aga jäi siiski miskit kripeldama ... ja nii mõtlesingi, et kui minna seda vaatama, siis teen seda õhtupoole hämaramal ajal, kui eriti palju rahvast enam ei liigu ning saab ka mõnusalt "veed voogama" panna. 
 Õnneks oli kolmapäeval Karin nõus minuga kampa lööma. Seltsis ikkagi segasem, ehkki oleksin ka üksi sinna läinud. 
 Kui kella 20 paiku sinna saabusime siis oli veel päikeseloojang eemal metsa kohal punetamas, kuid see kadus kiirelt. Üldse on ajal kalduvus kiirelt mööduda, kui oled just "sattunud soonele" naudid pildistamist ning tahad katsetada ja "mängida".
 Tuul oli õhtul piisavalt vali, et veepang kaevu kohal nagu kellatila õõtsuma panna. Nii ei saanudki teda ühelgi pildil teravaks, kuid sest pole miskit ... Mingil hetkel tulid sinna veel ühed uudistajad, kes agaralt mobiiliga välgupilte harrastasid. Peale seda kui olid meil ühel kaadril välguga vee särama saanud, katsetasime isegi erinevaid variante välguga veele sära andes ... noh, üritus on luhtaläinud katse ... kui kaameras tundus veel mõni kaader kobedam, siis tegelikkuses oli see järgmine ainus kaader mis välguga veidikegi viisakas välja nägi... peaks teinekord valgemal ajal uuesti kunstvalgusega mängima :)
Kolmapäeval, samal päeval kui kaevul käisime, tuli lõpuks ka üks hea uudis. Tuhala nõiakaev jääb alles.Tallinna Ringkonnakohtus lõppes vaidlus Nabala kaevanduslubade asjus ning kohus leidis, et ettevõtete kaevanduslubade menetlemise peatamine oli  põhjendatud. Loodame, et kaine mõistus võidab ning otsus jääb jõusse...

4 kommentaari:

  1. Kuidagi erilist salapära on selles kaevus! Ja meile kõigile meeldis uudis, et kaev jääb alles!

    VastaKustuta
  2. Näe, saidki selle viimase roosa taevasiiru pildile ja ikka hulga mõnusaid kaadreid :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma jah unustasin siis igasuguse dzentelmenlikkuse ... niikui seda nägin nii statiiv maha ja piltima ;)

      Kustuta
  3. See roosa taevatriip on tõesti mõnus!
    Tubli ettevõtmine ja uskumatu, et nõiad veel siiamaani vihtlevad!

    VastaKustuta