03 september 2013

1. septembri virmalised

 Tarkusepäeva õhtuks olid virmaliste nägemise eeldused taas tekkinud ning veelkord, juba teist korda selle nädala jooksul, tekkis mõte Meremõisa randa minna virmalisi püüdma. 
 Et jõudsime randa ajal, mil päike oli juba loojunud, ei jäänud üle muud kui tutvuda veidi ümbrusega st ranna äärega, valides enda jaoks juba parimaid paiku juhuks, kui virmalised tõesti end näitavad.
Ilm oli väga tuuline, pilved ähvardasid pidevalt taevast katta, tegemaks virmaliste nägemise võimatuks, samas oli valgus omamoodi põnev.
 Heidutasime korduvalt ühte partide seltskonda, kes siin kaldaservas end õhtuks sisse sättisid.
 Vaadeldes mobiilist virmaliste kohta andmeid, oli vahepeal tunne, et näitajad üha nõrgenevad ja meie rannas passimine on asjatu ... kui ühel hetkel poole üheteist paiku õhtul testpilt näitas taevas nõrkasid virmalisi. 
 Noh, siis läks tulistamiseks. Mingil hetkel kolmveerand üheteist paiku seletas ka silm juba taevas virmaliste sambaid.
 Silm ei petnud ja mitmed sambad jäid ka kaadrisse.
 See aktiivne aeg möödus sama kiirelt kui ta ka ilmus,
 seetõttu, kui jõudsime nende puudeni alumisel pildil, olid virmalised peaegu olematuks muutunud, vaid kerge lillakas kuma taevas andis veel aimu nende kohalolust. Tegime Ringaga, kellega seekord virmalistejahil koos olime, mõningaid nn. kunstfotosid. Sel alumisel pildil valgustasime taskulambiga esiplaanil olevat paati ja puid. :)
 Lõpuks oli aeg kodupoole liikuda. Vahetult enne Keila-Joa'd ilmusid pimedusest autotulede vihku kaks rebasepoissi/tüdrukut, kes julgelt teel patseerisid. Jäime autoga seisma, kuid tulesid ära ei kustutanud. Korraks rebasekutsikad hüppasid küll kraavi peitu, kuid hetk hiljem piilusid meid uuesti, et kas me tõesti ära juba ei läinud . ;)  Viimane kaader on tehtud enne rauteeülesõitu, kus ootasime kaubarongu taga ...
 Oli tuuline, kuid väga mõnus õhtu ....

3 kommentaari:

  1. Fotograafile on iga hetk kordumatu...seepärast peabki igat võimalust kasutama ja tihtilugu ekspromt asjad on alati ägedad ja meeldejäävad nagu seegi...

    VastaKustuta