18 mai 2016

Sarvikpütt

 Neljapäeval helistas Ringa ja hakkas mulle seletama, et Turba tiigil olla nähtud sarvikpütti ja et ma pean kohe sõitma hakkama sinna poole. Suhtusin sellesse uudisesse küll huviga, kuid ei kiirustanud end välja ajama, kuna stressirohke tööpäev oli just seljataga. Siis moosis Ringa mind veel kuldkingade ja millega iganes ... lõpuks ei pidanud ma vastu ja läksin liikvele.
 Pean tunnistama, et ega ma Ringa elu sel hetkel eriti toredaks ei teinud, ...  porisesin ikka tükk aega kõikide nende asjade üle, mis mulle parasjagu ei meeldinud aga loodus suudab imet teha ja tiigi ääres sarvikpütti kohates hakkasin leebuma ... ;). Olles mõned klõpsud teinud sest kaunist linnust, märkasime mõlemad kõrjates mingit madu liikumas. Täpselt küll aru me ei saanud, kellega tegu, aga sellest meile piisas, et hakata vaikselt teise tiigi äärde liikuma. Õnneks liikus ka meie lind sinna suunas. 
 Teise tiigi ääres me sarvikpütti kohe ei leidnud, kuid korraga ilmus ta kalda serva varjust ja suundus kõrkjatesse. Jäime ootama, millal ta sealt välja taas tuleb ja nii sisustasime aega selle pisikese linnu jälgimisega ... usun, et tegu on lehelinnuga. 
 Korraga märkasime, et sarvikpütt oli meid üle kavaldanud, kuidagi oli ta kõrjatest suutnud väljuda ilma, et me oleksime märganud seda. 
 Aga pole ka ime, tegemist on siiski  väga hea sukeldujaga.  Väidetavalt võib ta vee all korraga viibida isegi kuni 3 minutit.
 Aga on ikka kena lind küll ligidalt vaadates.
 Mina teda varem kunagi kohanud ei ole ja seetõttu ei ole mul võimalust olnud ka teda pildistada.
 See lind poseeris meile mõnuga, hoidudes üsna meie ligi kalda äärde.
 Sukeldus toitu otsides ja soputas end niisama puhevile.
 Korraldas meile korraliku fotosessiooni ... ole vaid mees ja püüa kaadrisse.
 Mingil hetkel ta vist tüdines meist ja hakkas meiega mängima.
 Sukeldus tükiks ajaks ja ilmus tüki aja järel välja täiesti ootamatutes kohtades.
 Hoidis end kõrkjate ja vesitaimede vahele, 
 kuniks lõpuks ujus vaikselt meist eemale, justkui hüvasti jättes.
Otsustasime ta selleks päevaks rahule jätta. Õhtu oli ilus ja tuju oli heaks muudetud. Pean siinkohal Ringat tänama, et ta siiski suutis mu kodust välja sikutada ... see oli seda väärt ...

2 kommentaari:

  1. Kujutan küll Su porisemist ette! :) Aga saadud kaadrid olid pingutust väärt!

    VastaKustuta