05 oktoober 2015

WWPW 2015

Worldwide Photo Walk 2015 ... see on üks ülemaailmne üritus, kus saab koos teiste fotograafidega teha ühe 2 tunnise jalutuskäigu grupijuhi poolt välja mõeldud marsuudil ning tavaliselt lõppeb see jalutuskäik vestlusega mõnes kohvikus või söögikohas. Käisin samal üritusel 2013. aastal ja juba siis jäin sellega väga rahule ... aga kõigest sellest siis järgemööda.
Kell kaks haarasin Pääsküla bussipeatusest Silvia autole, kes sõitis selle ürituse pärast ekstra Pärnust Tallinna ja kiirustasime koos üritusele, mis algas kell kolm. Kohtumispaigaks oli määratud Tornide väljaku nurk, kus kohtusime grupijuht Andrus Noorhani ja teiste jalutuskäigust osavõtjatega. 
 On kohe kuidagi toekam liikuda linnas koos teiste fotograafidega ... ja püüda hetki ning vaateid. Liikusime Laboratooriumi tänavat mööda GAG juurde. 
 Mulle meeldis see, et mõõduka tempoga jalutuskäigu ning pildistamise kõrvale kuulsime Andruselt kõiksugu põnevaid fakte... noh need, keda see muidugi huvitas... :) 
 Vahepeal hajus me grupp laiali, kus igaüks tegeles pildistamisega,  
 Siis kogusime grupi taas sujuvalt kokku, et edasi liikuda.
 Patkuli treppe mööda liikusime Toompeale.
 Üldse käisime selle jalutuskäigu jooksul läbi vist peaaeegu kõik vaateplatvormid, peale ühe. ;)
 Kuna ilm oli ilus, siis oli ka turiste linnas palju. Nii pidime vahepeal mõnel vaateplatvormil nendega paremate kohtade nimel võitlema ;)
 Välismaal reisides olen täheldanud sageli vaatamisväärsuste juures selliseid QR koode, mille abil turistid siis soovi korral internetist täiendavat infot vaatamisväärsuse kohta saavad uurida. Mind hakkas ühele seinale kleebitud QR kood kohe huvitama, et kuhu nad siin Eestis nendega möödujaid suunavad. Kontrollisin kiirelt järele oma nutitelefoniga ... ja ei suunanudki kusagile, ... see oli hoopis sõnum: Jumal armastab sind! *fidesart@live.com.  Seekord siis selline sõnum ... nojah, ma teadsin seda ju ise ka  ...;)
 Järgmisele vaateplatvormile jõudes 
 õhutasin taas Silviat panoraamfotot pildistama. Tundis ta end selles veidi ebakindlalt ja nii oli mul hea võimalus talle veidi nõu anda ... vaade seda ju võimaldas.
 Vahepeal oli ka naljakaid juhtumisi, kus sihtisime suuremas pundis oma kaametratega mõnda vastutulevat inimest või seltskonda ... aga inimesed olid sõbralikud, ei hakanud keegi meiega kurjustama. :)
 Ühe hoovi peal tegin põneva avastuse .. hoone mis kutsus end pildistama.
 Kanada saatkonna  juures asuv pisike vaateplatvorm oli minu jaoks üllatus ... seda kohta nägin mina esimest korda. Tee ääres möödusime garaazhist, kus nende jaoks, kes kaela langevaid telliseid just ise ei märka, oli suisa silt üles riputatud kinnitusega, et see on tõesti varisemisohtlik. :)
 Möödusime ka riigikogu hoonest, kuid peale mõnda pilku roosale hoonele pöörasime sellele lihtsalt selja ja asusime vastas asuvat  Aleksander Nevski Katedraali pildistama ... Mitte et meie riigikogu hoone inetu oleks, aga see kirik lihtsalt röövib alati tähelepanu, kui sinna olen sattunud ...  
 Lahkusime Toompealt.
 Taani Kuninga aias oli viimane vaateplatvorm, mida jäädvustada.
 Nagu ikka neil vaateplatvormidel, siis alati peab kusagil olema üks kajakas, kes turistidele poseerida tahab. 
Keegi avaldas arvamust, et ootab toidupalukesi, aga välja nägi see pigem poseerimisena. 
 Laskusime selle kunstiteose juurest alla linna.
 Käisime ära ka Dominiiklaste Kloostri hoovil, mis oli minu jaoks taas uus avastus, ehkki ma olen sealt varem korduvalt möödunud. Sinna pean ükskord tagasi minema seda kohta uurima ... 
Kloostri Aita jõudes selgus, et see oli sel päeval reserveeritud ja nii tuligi kiirelt uus koht välja mõelda. Istusime enda rahvusvahelise seltskonnaga maha Dublineri pubi Keldrikorrusel asuvasse Bayern Böhmen Kellerisse. Oli mõnus einestamise kõrvale tutvuda veidi enam teiste fotograafidega ning vahetada muljeid jalutuskäigust. Olin ise sellisel üritusel teist korda ja mõlemal korral olen sellega väga rahule jäänud. Usun, et olen ka tulevikus võimalusel kohal. Minu tänusõnad siinkohal Andrus Noorhani'le ettevõtmise vedamise eest.  

2 kommentaari:

  1. Eh, täitsa mõnus päev oli jah! Tänud Jüri veel kord vastu tulemast ja bussile transportimast!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võta heaks .. seltsis oligi segasem ... ehkki kogu see seltskond seal oli tore ja sõbralik ... ei olnudki nagu Eesti fotograafid ;)

      Kustuta