25 juuni 2012

Lapi põdrakoer Patrick Junior


 Käisime eile külas perel, kes kasvatab kodus Lapi põdrakoera (Lapinporonkoira).
 Mina, kes ma üldiselt suudan paljud koeratõud silmaga ära määrata, ei olnud sellisest koerast varem juhtunud kuulma.  Selline ta siis ongi. Sihvakas ja graatsiline. 
 Esmakohtumisel meie kui külalistega oli ta pelglik, käis küll nuuskimas, kuid püüdis siiski hoida distantsi ... ja nii ta siis seal põõsaste vahel meid luuras ;)
 Olles meiega veidi juba harjunud, tundis ta end juba rohkem koduselt.
 Kui ma koeri pildistamiseks kaameraga sihtima hakkan, siis olen mina siiski sageli kaua aega see objekt, kellesse on vaja mõningase ettevaatlikkusega suhtuda .... niivõrd ei meeldi neile see kaamera ja need pikad objektiivid seal ees ;)
 Aga mulle see kutsa meeldis ja loodan et ehk kohtun tulevikus kunagi Soome sattudes teda veel ...

5 kommentaari:

  1. Milline tore kohtumine sul oli! Need on vist haruldsed koerad? Pole sellisest tõust varem kuulnudki, koera nägemisest rääkimata.
    Tore pildiseeria koera käitumisest ja näoilmetest.

    VastaKustuta
  2. Nagu Patrick Juniori CV! Väga head näoilmed!
    Tundus, et mänguks ei läinud...

    VastaKustuta
  3. See pidi olema Soomes aretatud tõug ja neid pidi tõesti vähe olema.
    Mänguks läks ikka, ta oli hiljem pidevalt hammastega varukas või püksisääres kinni ... noh nii mänglevalt ... ja veel meeldis talle ühupalliga mängida ja seda taga ajada :)

    VastaKustuta
  4. Mis mõttes põdrakoer ? Karja- või jahikoer ?
    Koeri on vist veel raskem pildile saada kui lapsi , sul on see õnnestunud.

    VastaKustuta
  5. Lapinporokoira on tõesti soomes aretatud tõug,neid on üle maailma ka mõned sajad vaid,erinevalt teistest tõugudest.Meie Patrick Junior on kahjuks jah selline arg natuke alguses,aga pika peale läheb juba mänguks :)Ei tea kas kõik seda tõugu koerad on nii targad,aga meie Pätu õpib viie minutiga vabalt selgeks mõne triki või käskluse,,,istu,, käskluse õppimiseks läks ehk maksimum minut.See tõug on veel selline,kes teeb kõike selleks et peremehele meele järgi olla,aga samas on nad suht jonnakad.Kui tal ikka igav hakkab siis suudab diivani seestpoolt tühjaks kakkuda täitest ,umbes 5 cm augu kaudu,nad on kõvad kraapijad ja urgitsejad..:)Lapinporokoira-si on reeglina vaid kolme värvi,pruunid,hallid,mustad ja neid tunneb ära selle järgi,et reeglina on ka nina ja silmad sama värvi,mis värvi on ka kasukas,meie Pätu puhul siis on selleks värviks just pruun.Aga kellel huvi see saab ka rohkem infot netist otsida.Jeti-le vastates :Põdrakoer selles mõttes,et seda tõugu on aretatud nagu just nimelt põtrade karjatamiseks.peremees võis hommikul vabalt magada,kui koer juba põdra karja kokku ajas ja neid valvas seni kuni peremees ka kohale jõudis.

    VastaKustuta