08 mai 2012

harjutused ...

Kuna mul oli metsas veidi aega, siis proovisin statiivilt einevaid võtteid, mis tükil ajal meeles mõlkusid.
 Ei saa nüüd öelda et see on esimese korra kohta kohe õnnestumine, kuid sain siiski mulje, mida soovisin saavutada ja see annab julgust veel teinekordki katsetada. Ülemisel pildil juba tuttav kaamera lohistamise tehnika. Kuid siin tegin veidi teisiti kui viimasel korral. Kuna maastik oli põnev, tahtsin ka seda säilitada veidi ja nii säritasin kaamerat tükk aega enne kui lohistama asusin ... seega kaks kolmandikku säritamise ajast säritasin nagu tavalist pilti ja viimases veerandis vedasi kaamerat üles. Proovisin ühte kaadrit ka alla vedamisega, et almine maapind ei saaks puudest hakitud kuid see kaader veidi ebaõnnestus. Pean veel uuesti proovima. 
Sel ülemisel pildil nüüd säritamise osas on sama nagu eelmise pildi puhul, et kaks kolmandikku ajast säritasin nagu tavalist kaadrit, viimases kolmandikus aga zuumisin objektiivi sujuvalt sisse. Sellega kaadriga olen rohkem rahul, ehkki ka see võiks veel parem olla. Ja alumisel pildil tavaline vaade ilma eriefektideta ;)

4 kommentaari:

  1. Põnev igaljuhul!
    Ma tahaks sinna "zuumitud objesse" ka ühte kummitust lisaks;) Aga tegelt ka selleta kibeleb juba järgi proovima see tehnika :)) Tänud inspireerimast!

    VastaKustuta
  2. On alles tehnikad ja tulemused! Põnevad ja kutsuvad järgima! Tänud Jüri!

    VastaKustuta
  3. Need on palju huvitavamad , kus vedamine algab pisut hiljem. Hea on vaadata kaugust ! Ulmelisi võimalusi on ikka olemas !

    VastaKustuta