30 mai 2012

Ahhaa keskuses

 Käisin Tallinna Ahhaa keskuses ühe lapse sünnipäevapidu pildistamas. Lapsevanemad jäid piltidega rahule ning üllatuseks ei olnudki keskuses nii igav kui ootasin. Kuna olin seal kord varem käinud, ootasin väljapaneku kordumist, tegelikult kordusid vaid paar püsieksponaati. Samas oli üles seatud muusikale ja helidele pühendatud näitus, kus oli võimalik nii lastel kui täiskasvanutel endale tegevust leida. Ülemisel pildil peegellabürint, alumisel mingi kui õieti mäletan siis mingi raualahus või mis iganes. Igatahes magnetpinda vedelikule ligemale vajutades, hakkas vedelik rauaosakeste mõjul sedasi turritama :)
 Ma ei oodanud sellest keskuses sünnipäevast eriti midagi, mõtlesin et teen soovitud pildistamise ära ja kogu lugu, tegelikult olid päris toredad kolm tundi, mis seal veetsin. Kõige muu hulgas said lapsed proovida ise ka šokolaadi valmistada. Olen kindel, et Tartu keskus on kindlasti kordades põnevam, kuid vahest harva ei ole ka Tallinna Ahhaa keskuses paha viibida.

3 kommentaari:

  1. Kõnnin sealt pea iga hommik mööda ja aknast sisse vaadates mingit muljet see koht küll jätnud ei ole. Aitäh Jüri, et oma muljeid siin avaldasid. Tuleb välja, et välimus võib olla väga petlik ja peaks ka kordki seda keskust külastama :)

    VastaKustuta
  2. Kus see keskus Tallinnas on ? Vabaduse platsil?
    Sina ikka oskad huvi äratada - näis kas saan enne Tartu või Tallinna oma vaadata .

    VastaKustuta
  3. Vabaduse väljakul jah trepist alla sinna parkla ja tunneli pole minnes seal tunneli algul kohe: Kui kahe vahel oled kas Tallinn või Tartu, siis arvan et Tartu on uhkem, ma ise tahaks sinna minna, samas oli ka Tallinnas mulle piisvalt tegemist, seal on see 4D kapselkino, siis sai lebada selles oradega lavatsil, st heidad pingile ja siis nupule vajutades tulevad need tuhanded teravad ogad välja ja tõstavad sind üles. Käega katsudes on nad teravad, aga isegi mina riskisin seal peal lebada, lebades oli hea ühtlane kandepind ja ei mingit valu. Siis on seal aparaat, millega saab tornaadot tekitada. Muusika küljest oli seal palju asju - ilma keelteta harf, mida mängides laserkiired olid keelte asemel ja sai harfi täiesti korralikult näppida, samuti trumm, mida sai õhus lüües mängida, oli igasuguseid põnevaid teste ning mänge, niisamuti ideaalse muusikalise kuulamise test, gloobuse peal sai tolmuimeja moodi toruga kõrvaklappidest eri piirkondade muusikat kuulata ... ühesõnaga ma ei oskagi kõike seletada, sest oli ka asju mida ma ise ei proovinud, kuid usun et igaüks leiab seal miskit tegemist. Ma küll ei tea, mida maksab see pilet, kuna ma sain sünnipäevale tasuta sisse ... aga noh, põnev oli ikka ... :)

    VastaKustuta