14 august 2017

Tormieelses Pärnus

 Ühel päeval esitas Silvia OO-katele kutse  Pärnu ja Pärnumaa külastamiseks. Kuna see nädalavahetus, mis enamusele ordukatele sobis, ei olnud mulle sobilik, siis kohtusin ise Silviga Pärnus sel laupäeval, ... veidi peale jäälinnu jahtimist. ;) Algul käisime ära Villa Antropoff juures, kus Silvia tahtis mulle näidata vana Kinomaja ja Spa maja, mis tänaseks on suletud ja nende sürri sisemust me näha ei saanudki. Samuti vaatasime korra ka mere äärde randa, kuid ka sealt ma ei saanud ühtegi pilti, mida siia riputada. Liikusime tagasi Pärnu tagumise muuli juures asuva linnuvaatlustorni juurde. Seal saime väikese vaatemängu osaliseks. Eemal muutus taevas vihmast triibuliseks ja korraga liikus äikesetorm üle taeva, mida oli hea eemalt kuivast paigast jälgida. Selles äikeseelses palavuses püüdsime välgunooli pildile saada, kuid kas siis reageerimise aegluse tõttu või kogenematusest .. no ei õnnestunud seekord välgunooltest pilti saada. 
 Vaatemängu lõppedes käisime ära ka linnuvaatlustorni ja muuli juures. 
 Õhutemperatuur oli endiselt ~30 kraadi ligi, sestap ka rand oli rahvast täis.
 Sõideti paatidel
 ja jalutati mõlemal muulil.
 Tagasiteel linna peatusime korraks ka Sauga jõe ääres, kus hakkasid silma vesiroosid ja paadid väikeste sadamasildade juures. Et Silvial oli vaja minuga lõbutsemise kõrvalt ka teisi olulisi toiminguid korraldada, siis läksime tema aeda veel makro vaherõngaid katsetama. Oli ka see meie kokkusaamise üheks eesmärgiks, et proovime koos makrotada nende vaherõngastega, kuna Silvia viimane kogemus nendega ei olnud kõige meeldivamaid mälestusi jätnud. :)
Kuniks Silvia maas roomas taimi pildistades, tegin ka mina ühe kaadri sellest õiest, mille südamikku ta samuti proovis makrorõngastega jäädvustada. Kodus tabas mind üllatus ... olin seda lille kogu aeg pidanud punaseks päevakübaraks. Internetist infot otsides selgus, et tegemist hoopis punase siilkübaraga ... jälle targem. :)
Tänud Sulle Silvia vastuvõtu eest ... väga maitsva seenepiruka eest ... ja üleüldse mõnusa seltskonna eest. See oli üleüldse üks tore päev ...hommikune jäälind, koos veedetud päev Pärnus ja Pärnumaal .. no ja lõpetasin päeva veel eriti mõnusalt Viiking Spa-s ... mida enamat sellest päevast võiski soovida. :)

4 kommentaari:

  1. See pilvede ja lehmadega on ju küll mõnus, pastoraal :D teisedki tegevustikud ja võtted kõnekad

    VastaKustuta
    Vastused
    1. sellest sai jah mu lemmik ... aga õnn oli ka meie poolt, et meil päike paistis ja valgustas mõnusasti seda esiplaani, kui taga vihmatriipe vedas :D

      Kustuta
  2. Sulle oli ju see Õnn autokapotele kleebitud - siis pidigi enamvähem kõik õnnestuma, väljaarvatud välgutriip fotokasse!

    VastaKustuta