29 juuni 2011

Korkeasaari loomaaias

Panen siia mõned pildid, mis tegin Helsingi Korkeasaari loomaaias. Mitmed mu tuttavad on öelnud, et neile loomaaed ei meeldi, ja et loomade silmades pole seal kunagi elurõõmu jne. Nõustun nendega osaliselt. Ka mulle meeldiks enam loomi vaadata ja pildistada looduses, kuid alati ei ole see võimalik ja loobuda üldse loomade vaatamisest vaid seetõttu, et nad asuvad loomaaias mitte vabas looduses, seda ma ka päris õigeks ei pea. Paljude et mitte öelda enamuse inimeste jaoks on see vast ainus võimalus näha loomaliike ja linnuliike, keda nende elukohas ei kohta. Mulle endale meeldib neid seal jälgida ja kuna paljusid neist meie looduses ei ole ning nende elukohtadesse ei ole võimalik sageli ise sattuda, siis miks mitte seda teha loomaaias.






2 kommentaari:

  1. Olen sinu mõtetega loomaaia osas täiesti nõus. Enamjaolt olen loomaaeda külastanud koos lastegruppidega ja peab tõesti ütlema, et silmaringi arendamise osas on loomaaed ikkagi parem, kui pilt või video loomast, keda meie kliimavööndis ei ela. Samas peab tõdema, et ma pole selle pealegi tulnud, et minna loomaaeda ka pildistama. Tänan sind selle mõtte ja piltide näitamise eest!

    VastaKustuta
  2. Mul on silme ees sinu album Berliini loomadest. Ilusad loomaaiad on muidugi toredad ja seal elavad arvatavasti õnnelikud loomad, aga mul endal on kahjuks ka palju väga kurbi mälestusi loomaaedadest.

    VastaKustuta