22 juuni 2011

Käsmu ja Võsu

Käisin Käsmus Viru Folk raames toimunu kontserdil Maarjamaa laul.
  Inimesi oli hulganisti kokku tulnud. Kogu kontserdi fiiling oli mõnus, kui jätta kõrvale tõsiasi, et sattusime kontserti kuulama sellesse serva, kus olid ka suupisteid ja jooke pakkuvad kioskid, ning küllap vast seetõttu sattusid meie ligi inimesed, kes algul kontserdi nautimise asemel otsustasid niisama muljetada, kuidas kellegil läinud on ... see oli alguses veidi häiriv.
Ma ei osanud palju kontserdilt oodata, kuna ei tundnud seda kontserdipaika, küll aga olid esinejateks tuntud teatud lauljad, nii mõnedki minu lemmikud - Siiri Sisask, Tõnis Mägi, Maarja-Liis Ilus ja Ivo Linna.



Laulud olid valitud ette kandmiseks oskuslikult, mulle repertuaar meeldis, ... kuulda sai nii Sisaski esituses laulu- Mis maa see on, kui ka Tõnis Mägi esituses - Palve, vaid Iff tundus olevat kuidagi väsinud st tema hääles ei olnud enam seda jõudu ja energiat, mis kunagi seal oli, aga see on puhtalt minu subjektiivne arvamus. Sellegipoolest suutis ta kontserti lõpu poole Alo Matiiseni isamaaliste lauludega rahva kaasa laulma panna.
 Varem olin arvanud, et mul on põhjarannik läbi käidud. Nüüd tegin enda jaoks positiivse avastuse, et üllatav küll, aga ei ole ma varem näinud oma silmaga ei Käsmut, ega ka Võsut ... arvan et Käsmus tahan kunagi käia veidi vähem rahvarohke ürituse ajal ja ühtlasi külastada ka seal kõrval asuvat Kuradisaart, mida pidi saama külastada jalgsi läbi mere kahlates.

3 kommentaari:

  1. Tore üritus on olnud, aga meie käisima jälle Hüpassaare öökontserdil - Jeti,Antsa ja mina erinevates rühmades! ;)

    VastaKustuta
  2. Kahju, unustasin taas, ehkki eelmine aasta mõtlesin, et sel aastal ehk ... oleks ka Jetit tahtnud kohata üle tüki aja ...

    VastaKustuta
  3. Käsmu on kaunis koht ja seal peab koha peal natukene olema ning nautima olemist. Viru Folki on kiidetud, aga ise pole sattunud sellele üritusele. Mõned aastad oleme kasutanud telkimise võimalust Käsmus ühel õuel, so kohe viimane maja suure õuega enne metsatukka kus Viikingite päevad kunagi toimusid ja ehk ka veel toimuvad, pole kursis. Kuradisaarele minek on aga ettevõtmine, minul paljajalu ei õnnestunudki ja kui matkasaapad olid jalas vees siis asi palju etem :)

    VastaKustuta