16 aprill 2011

 Otsustasin vastu võtta kutse ja osaleda Katrini näituse avamisel. Enne Palamusele jõudmist põikasin läbi Kuremaa veski juurest, et seda lähemalt pildistada.Seni olin seda klõpsinud vaid eemalt kaugelt möödasõidul.
 Peale näituse avamist läksime Katrini ja Aivariga veidi Tartumaa üleujutusi pildistama. Selle saun-paadi leidsime Puurmanni vallast Emajõelt sõitmast. Jõgi oli üle kallaste ajanud ja suured alad kahelpool jõge enda alla haaranud.
 Teel Kirnale, Pedja jõe ääres, möödusime põllulapist, millel noor kuuseistandus oli samuti vetevangi jäänud.
 Kirnal oli Pedja jõgi samuti üle kallaste ajanud nii, et olime paaril korral sunnitud sõitma läbi vee, mis üle sõidutee loksus.
 Päev oli pikk ja algas halva ilmaga (sadas kerget uduvihma), seevastu päikeseloojangu oli ilus. Kiirustasin ise õhtuks Viljandisse. Sellegipoolest võtsin paaril korral aega, et pildistada seda loojangut, mis värvis kogu taeva värviliseks. Ülemisel pildil Võrtsjärv, alumisel üleujutused Viljandi külje all. Olin sunnitud järsult pidurile vajutama kui seda pilti nägin ... palkmaja, mida ümbritses vesi, loojangu värvid veel peegeldumas ...

3 kommentaari:

  1. Tore, et leidsid võimaluse ka Katrini näitusel käia! Vaade Kuremaa veskile on tuttav ja lähemalt uudistamine tasus Sul küll igati ära :)

    VastaKustuta
  2. foto üleujutatud Pedja jõest meeldib mulle kohe väga

    VastaKustuta
  3. Olen rahul jah, et käisin, ehkki nädalavahetus kiskus pikaks ;)
    Pedja jõe pilt on efektne just seetõttu, et taevas oli mõnusalt tumedaks tõmmanud ja siis märkasin et päike hooti pilvede vahelt paistis. Tegin selle kaadri tegelikult ühena 4 kaadrist, millest panin kokku ka panoraami,sellegipoolest panoraam ise ei mõju nii hästi kui see üks kaader ja mulle see kaader samuti meeldib. Kas see aga neist piltidest parim on, seda on raske otsutada, eks igaühele meeldib ise pilt. Minu jaoks käib iga pildiga mingi legend kaasa,seetõttu ei taha ise neid reastada :P

    VastaKustuta