21 september 2010

Uus lääts

Mõni aeg tagasi õnnestus mul soodsalt soetada endale kaamera objektiivi ette üks 10 x suurendusega kumer lääts, mis pidavat jätma fotole makro mulje. Sai siis prooviks tehtud paar katsetust. Ei ole need näited küll hetkel veel meistriteosed, aga annvad mingi ettekujutuse selle läätse toimest. Pildil teravustatakse üsna väike ala, ülejäänu pilt muutub teravustatud punktist eemaldudes ühtlaselt pehmeks ja uduseks. Usun et õige idee ja teostuse puhul võimaldab see üsnagi kunstipäraseid tulemusi saavutada. Kui muuks ei sobi, siis vast kaardi alusmaterjaliks ikka :)

8 kommentaari:

  1. Tundub üpris kahtlase väärtusega asi olema ;-)

    VastaKustuta
  2. Kahtlane tundub mulle endalegi, st ma pole senini aru saanud, kas tast üldse mõnda päris teravat kohta välja pressib, .. aga noh, lohutan end sellega et olen sellise asja ära proovinud ja see ei läinud eriti kulukaks maksma ;)

    VastaKustuta
  3. Mulle tulem kui selline täitsa meeldib, kuid makrost on mul siiani teistsugune ettekujutus olnud ;) Kuid sääraseks õrnaks kunstiks on lääts ju täitsa paslik :-)

    VastaKustuta
  4. Toote kirjelduses oligi kirjas, et jätab mulje makropildist, mitte ei tee objektiivist makrotoru ... selles mõttes ei ole petetud .. mis aga tegelikult välja tuli, selle paningi siia vaadata ;)

    VastaKustuta
  5. ma ei tea, minu arust on see tulemus kahtlane, võibolla sobiks müüa tapeeti tootvatele ettevõtetele :)
    meenutavad Tead-Küll-Keda :)
    aga nagu ma aru sain siis, said selle vidina imeodavalt, niiet las ta siis koguda tolmu kuskil - leiba ta (loodetavasti) vist ei küsi...:P

    VastaKustuta
  6. nõustun kriitikutega, ei ole suurem asi .. aga las ta olla, ega ta leiba tõesti veel ei ole küsinud .. kui küsima hakkab, küll siis ta ka tööle panen :D

    VastaKustuta
  7. Mina siinkohal kritiseeriks, vaid innustaks veel katsetama. Usun, et paarist pildist on vähe, et saada selge ettekujutus võimalustest ;)
    Materjali kaartide tegemiseks peaks siit ju küll tulema!

    VastaKustuta