12 aprill 2010

Nõmmeveski joa juures ja Viru rabas


Soojad nädalavahetuse ilmad panid varakult plaane tegema. Pilk ilmateatele näitas, et läänepool ja saartel võib kohati vihma sadada, seetõttu jäi ära plaanitud retk Koluvere mõisa juurde ja ka Kasari jõe äärde ning võtsime suuna idapoole, täpsemalt oli sihtmärgiks Nõmmeveski juga. Tee ääres väike peatus üleujutatud põllu ääres, mille olid vallutatud luiged ning kuhu olid otsustanud maanduda sajad lagled, kes suures parves seal tiirutasid.
Nõmmeveski juga oli oodatult veerohke, pakkudes nauditavat vaatepilti lisaks meile ka teistele huvilistele.


Nõmmeveski juga nähtud, juhatas Ain meid sealsamas ligidal asuva Vasaristi joa juurde, kus ma varem käinud ei olnud. Ka see juga oli meelitanud enda juurde publikut, ehkki seal need vaate nautimisvõimalused olid ahtamad.
Edasi suund Jaani-Tooma Suurkivi juurde, mis asus praktiliselt mõne kilomeetri kaugusel Loksast. Ja seejärel tekkis mõte, et kui juba sealkandis oleme, üritame ka pääseda Viru rabasse.
Kartsime, et rabasse pääs osutub üleujutuste tõttu võimatuks, tegelikult oli teel rabasse vaid üks märjem koht, mille minnes suutsime enam-vähem kuiva jalaga ületada. Rabas tundus, et sügisel on vahetatud välja laudteed ja seetõttu oli liikumine laudteel väge hea ja turvaline.
Tagasiteel rabast autoni suutsime sellel metsaalusel teel niiskemas kohas jalad siiski märjaks teha. Kui algul püüdsime hiilida kuiva jalaga üle, siis mingil hetkel tuli selgus, et jalad on märjad ja siis polnud enam vahet ja sai otse läbi veelombi pladistatud. Õnneks olid mul vahetusjalatsid ja kuivad sokid kaasas. Mõned pidid tagasiteel autos paljajalu olema, et märjade jalgadega end mitte ära külmetada ;)








2 kommentaari:

  1. Möhh...ja kaubamajast mitte üks sõna:D See oli ju kõige eredam hetk päevas.Ahjaa pizzarulli isu tuli peale nüüd:D

    VastaKustuta
  2. Ups, .. kuna mul pold sellest pilti, siis unustasin ... aga jah, Loksa linnas on kaubamaja - PÄRISELT!
    ja seal on Grossi pood,kus müüakse grossi pagarite toodangut ... jumal tänatud, et ma ei pea iga päev seal käima. Pitsa keeratakse rulli ja nimetatakse pitsarulliks. See annab hea võimaluse pitsa katet sinna rulli mitte panna, niikuinii keegi ei märka ;)
    Teiseks müüakse seal lihapontsikuid. Mitte lihapirukaid vaid lihapontsikuid :) Et asjast ettekujutust saada, võtke üks moosipall või moosipontsik, kraapige kergelt see tuhksuhkur maha ja asendage moos lihaga, ... sellest pole midagi et taigen magus jääb. Lihapontsik peabki selline olema!
    Sai vist kõik eredamad seigad kirjeldatud :)

    VastaKustuta