04 oktoober 2013

Taas üks virmaliste öö ...

 Oli taas üks selline õhtu, kus virmaliste tõenäosus oli väga suur. Veidi sahmimist, mõni telefonikõne ja saigi suund võetud Dirhami sadama poole mere äärde. Tee ääres põldude vahel mõned testpildid, mis midagi ei näidanud. Et oli väga pilves ilm, oli kartus, et sõltumata virmalistest me mitte midagi sel ööl ei näegi. Ka Dirhami sadama juures mere ääres midagi taevas näha veel ei olnud, sestap pildistasime sadamatulesid 
 ning mängisime valgusega. :)
 Et koht ei olnud parim selleks ettevõtmiseks (Osmussaare tuled kippusid vaadet segama) liikusime kiirelt edasi Põõsaspea neemele. Testpilt kinnitas oletust, et virmalised, ehkki esimese hooga nõrgad, on taevas.
Ja siis nad tulid, kella 11:24 paiku-selle öö võimsamad, isegi sambad olid mingil hetkel palja silmaga näha. 
 Ehkki taevas oli endiselt pilves, mis segas eda õiget värvidemängu jälgimist, puhusid õnneks tuuled pilvi eest veidi, avades taevast osaliselt meie pilkudele.
 Vahepeal kui taevas veidi rahunes ja pilvede vahelt miskit enam ei paistnud, mängisime taas kunstliku valgusega ...  noh, et nagu aja viitmiseks :)

 Kella poole ühe paiku oli aimata, et me näeme neid värve sel ööl veel korra ...
 Pilk paremael näitas reas vilkumas pisikesi punaseid tulekesi, nagu oleks seal mingi ufo maandunud. Ma ei teagi täpselt, kas oli siis tegemist Pakri tuulikutega või mõnede teiste ... palju oli sealsamas ka valgusreostust, seega, miski veidi enam asustatud paik see oli ...
 Kolmveerand ühe paiku öösel saime teist korda näha neid värve taevas. 
 Pilved muutsid taeva põnevalt lapiliseks, 
 ehkki oleksime muidugi eelistanud puhast taevast, et seda valguse liikumist seal jälgida.
 Olin just Ringat koju viimas kella poole kolme paiku öösel, (seltsis öösel meiesugustel hulludel ju siiski lõbusam liikuda), kui heitsin veel pilgu mobiilis virmaliste tehnilistele näitajatele, mis tundusid uskumatult võimsad. Seetõttu tegime kiiruga veel ühe põike Haiba teele, kust Ringa vahest ise virmalisi on pildistanud. Kiiresti statiivid püsti ja tulistama.
Ehhh, ... oli märgata aimatavat rohekat tooni, seega seal taevas neid oli, kuid sellest kohast, kus asusime ei paistnud enam miskit efektset tulemas .. Selleks korraks oli siis kõik. Oli  siiski rõõm tõdeda, et ei pidanud päris tühjade kätega koju naasma ... :)

3 kommentaari:

  1. Minu eelaimus sai kinnitust - sa võtsid sellest õhtust kõik, mis võtta andis (läbimõeldud panoraamid, julge ISO) ja tulemus on väga nauditav. Kuigi heade tehniliste näitajatega virmalistemäng jäi sellel õhtul veidi tagasihoidlikuks, maalisid pilved olustiku põnevaks. Minu lemmikpilt siin postituses on 12-s (panoraam koos linnuvaatlusmaja ja torniga) ning loomulikult ei jõua ma oma laiskust ära kiruda...ning otsides vabandusi iseendale arvan, et ju see külmetamine ikka pärssis mu tegevust korralikult ;)

    VastaKustuta
  2. Tublid olete! Olete neist oludest maksimumi võtnud. Detailina meeldivad mulle need kirjud kivid :) ja Põõsaspea panoraam. Et valgusreostusest pääseda peab vist küll Nordkappi sõitma ...ei tea kas sealgi sellest pääseks. Oludest tingituna olin seekord õnnelik, et meie kandis oli paksult pilves ;)

    VastaKustuta
  3. Meid on ikka imelises kohas asuvale kerale elama lubatud :)
    Sest valgusmürast: Lugesin hiljuti lugu, kus kirjutati juhtumist, kus Mikide-maal suurlinn ühtäkki pikemaks elektrita jäi ning elanikud tänu sellele avastasid mingid imelikud täpid taevas... Ma ei tea, on see nüüd iroonia, sarkasm või tõsilugu, aga uskumatu igal juhul, kas pole ;)

    VastaKustuta