02 mai 2012

1.mai

Käisime esimesel mail Viljandis järvejooksu vaatamas ning kaasa elamas, eriti kuna seal osalesid ka tuttavad.  Edasi suundusime läbi Suure-Jaani Vändra suunal. Vändra külje all elab üks tuttav, keda pole ammu näinud ning siis otsustasimegi ühe kiire kohvipausi möödaminnes teha. Saabusime Pärnjõele, ~10 km kaugusel Vändrast,  kus omal ajal oli vist ka mingi sovhoos olnud. Nüüd olid seal küll mõned mitmekorruselised korterelamud ning vist ka algkool on olemas, kuid üldiselt tundus üsna väljasurnud külakoht olevat. 
 Kohvipausiks läksime kohalikku parki, kus istumiseks lauad-pingid ning sealsamas kõrval fotograafide silmailu - mahajäetud efektsed majad.
 Peale kohvitamist tegime möödaminnes ühe kiire fotosessiooni nende majade juures. 
 Peale pildistamist oli kohalik tuttav suisa üllatunud, et on neid maju küll ja küll näinud, kuid pole kunagi osanud neid selle pilguga vaadata, et nende juures võiks pilti teha ;)
 Lahkusime külast mööda pärnade alleed Järvakandi suunal. 
 Järvakandis kinnitasime keha Club Cinemas, mille katusele oli hiivatud üks sõiduauto. Naljakaks osutus minu jaoks meeste WC-s see silt seinal, mis keelas potti visata hügieenisidemeid, tampoone jne. Huvitav, kas nad tõesti arvavad, et mehed seal klubis/söögikohas liiguvad ringi tampoonipakid taskus? Otsustasin mobiiliga selle jäädvustada ;)
Tegime kohalikus väliujulas, kus kunagi ujuma õppisin, ka ühe kiire fotosessiooni. Tänaseks on bassein juba aastaid kuival ning kasutuskõlbmatu. Pildistamiseks aga igati sobilik. Veel mõtlesime, et kui oleme juba Järvakandis, siis võiks kiigata ka klaasimuuseumi. See oli aga suletud. Elevust tekitas meis veidi see, kui avastasime muuseumi seinalt sildi, et see asub 1. mai tänavas, meie aga olime seal maja ees täpselt esimesel mail. Keegi viskas veel nalja, et tea kas nad vahetavad seda silti majaseinal iga päev, et 2. mail on seinal juba uus nimesilt jne. ;) All sellest muuseumihoonest üks mobiilifoto.

5 kommentaari:

  1. Sellise vormistusega pildistatuna ei imesta ma üldse , et kohalikud oma sarasid ära ei tundnud. Usun , et iga kunstniku (fotograafia ON kunst !)kõige tänuväärsem osa on inimestele selle näitamine , mida nad ise ei oska vaadata.
    Hei - kas see poleks postituse teema ? :)
    Aga sa oled ikka kõva reisisell !

    VastaKustuta
  2. Ühinen Jetiga :) Igati mõnusa tonaalsuse oled piltidele andnud.
    Räägid siin ka basseinist ja seal tehtud fotosessioonist... ootasin põnevusega pilte, kuid... tutkit :)
    Millal siis neid näha saab? ;)

    VastaKustuta
  3. Eks ma vist ühte näitan mingil ajal oma feisi seinal ... ;)

    VastaKustuta
  4. Ei tea, kas ka KLÕPS-ul siin oma osa on, kuid kunstipärased on need kaadrid küll!

    VastaKustuta