10 juuli 2011

Koerapissitamine rannas

Mulle ju tegelikult koerad meeldivad, küll aga ei armasta ma koeraomanikke, kes käivad oma koerasid pissitamas avalikus rannas. Oleks tegemist mingi kõrvalise kohaga, siis see mind nii ei häiriks, aga südapäeval, kui rand on täis ujujad, ei sobi mu meelest küll oma lemmiklooma ujutada ning pissitada.
 

3 kommentaari:

  1. Märkamine on asjakohane kuid... minu arust on veel jõhkram, kui rannavette ronib mõni kasimata tüüp, et end puhastada ja värskendada ning seejuures kergendab ka keha - pole harvad need juhud, kus just vette põit tühjendama käiakse, olen "infot" oma kõrvaga kuulnud, korralike kodanike suust. Või siis joobes tüüpidelt.
    See pitsuke on ilmselt puhtam ja tervem kui mõni kahejalgne ning tema pissitilk seda vett enam suurt ei reosta kah.
    Eelöeldu ei tähenda muidugi, et ma tolereerin suplusrandade mistahes viisil reostamist, kuid... ma arvan, et teema tõsisemaks tõstatuseks pöördu nt Delfi Rahva Häälde selle fotoga või kuhugi, kus ta leiab laiemat vastukaja ning teemapüstitus saab tähelepanu, mida ta tõsiselt väärib. Selline "vaikselt omas nurgas sajatamine" ei teeni eesmärki mu arvates...
    Aga niipalju ütlen küll, et terve ja puhta loomaga rannamõnusid nautida ei ole minu arvates kuritegu. Nulltolerants on muidugi pissimise suhtes, selleks võiks oma lemmiku toimetada mõne läbimatu kõrkjapuhma äärde nt. Ise võiks ka minna selleks ettenähtud kohta!

    VastaKustuta
  2. Koerast on kahju - elada koos sellise hoolimatu peremehega ...

    VastaKustuta
  3. Ma mõtlen, et nõus, selline pisike koer rannas ei aja kellelegi hirmu vast nahka nagu seda suuremad koerad võivad teha. Samas on see selline asi kus minu meelest ei saa teha eriti erandeid, et väike koer las olla, suur aga ei tohi rannas olla. Kuidas siis ühele lubatud teisele mitte. Sama lugu on ju ka kauplustega, söögikohtadega. Kui keegi ei tule selle pealegi, et suure dogi või saksa lambakoeraga minna poodi või söögkohta, siis miks nende sülekoerte omanikud peavad seda iseenesestmõistetavaks, et koer on neile pereliige ja käib nendega kaasas. Kas suured koerad pole siis pereliikmed. Ometi on meil olemas vähemasustatud rannaääri, kus võtku ja jalutagu rahus oma lemmikutega. Tallinnas isegi pirita pool on eraldi koerte jaoks rand mu meelest. Merje, väidad õigesti et nii pisikese koera pissitilk ei tee midagi merele, ag akui samas kõrval sulistavad veel pisikesed lapsed ... ma ei arva et nende vanemad nii arvavad, ehkki iseenesest on läänemeri ju üleüldse üsna reostunud.
    Kui minul kunagi koer oli, siis ma pidin oma elukorralduse siiski selle järgi ka seadma, arvestades et mul on koer. Ei saanud alati kõike seda teha, mida ilma koerteta tuttavad. Koeraga kaasneb tahes tahtmata vastutus, kuid eks see koeraomanik on üks nendest, kes võttis omale padjale lemmiku ja kui tüdineb, eks siis on järgmine etapp, et koer tänavale või varjupaika.
    Delfi rahvahääl nagu Sa soovitasid ei kanna seda eesmärki mida ta võiks, seal on vaid seltkond anonüümseid kommijaid, kes siis oma tatti pritsivad. Sealsed kommentaarid ei pane kedagi end muutma, enamus inimesi isegi ei viitsi neid kommentaare lugeda. Ega ma ei soovigi selle pildiga siin laiemat tähelepanu, mulle piisab, kui suudan oma tutvusringkonnale, kes siin vahest käib oma vaateid ja seisukohti selgitada.

    VastaKustuta