07 juuni 2011

Vabaõhumuuseumis

Tuttavad kutsusid mind mingitele Tele2 päevadele vabaõhumuuseumi. Seal oli laat, kus sai igasugust manti proovida. Sai oma silmaga kaeda lõõtspillide ehitust ning kuulda pillimängu.
Sai tutvuda erinevate hoonetega, kus olid püsiväljapanekud.
 Sai tunda lihtsalt ilusast ilmast rõõmu.
 Üks talumees näitas ka, kuidas linast köit keerutatakse.

5 kommentaari:

  1. Väga maitsekad ja sobivad toonid!

    VastaKustuta
  2. Tore koht seal ja toonitatud pildid annavad just vajaliku fiilingu!!!

    VastaKustuta
  3. Koloriit meenutab jah neid nõuka aegseid pleekinud lamineeritud trükipilte.
    Kuidas ise mõttes sellele lähenesid?

    VastaKustuta
  4. Pildistasin tol päeval seal vabaõhumuuseumis ja tekkis tahtmine teinekord vähema rahvahulgaga sinna naasta, et mõne "tuttava modelliga" seal veidi pildistada. Adusin, et ainest pildistamiseks seal on piisavalt. Ise ei ole seal ammu käinud ja minu jaoks oli selle paiga avastamine positiivne üllatus.
    Tonaaalsusest. Kuna tegin seal ka tuttavatest mõned pildid ja püüdsin neile veidi vintage hõngu anda, siis proovisin erinevaid filtreid. Seekord tuttavate piltide põhjal avastasin selle tonaalsuse, mis nagu Anne õieti ütles, meenutas veidi sellist nõuka aja pilte ;)
    Kasutasin seda ka eelkõige teise (majaga)pildi pärast, kuna seal on kontrastid inimeste riiete ja varjude vahel nii tugevad, et osa valget on põlenud, siis arvasin, et see tonaalsus aitab seda niiöelda varjata. Ja sellest pildist tulenevalt andsin ka teistele piltidele sama tonaalsuse, kuna selle ühe kõrval värvilisena ei oleks nad tervikuna mõjunud. Lõõtsamängijatest ja tuulikust on mul värvilised pildid ka delfis, kui keegi soovib võrrelda.

    VastaKustuta
  5. Postitasin anonüümse kommi, kuna millegipärast google id streigib ja ei lase enda nime alt kommenteerida,... ei tea mis sel viga ....
    Jüri

    VastaKustuta