25 märts 2011

Nädalavahetuseks pakuti mulle välja võimalus viibida Stockholmis. Tegemist oli taas reisiga, kus sõidupileti eest ei olnud mul vajadust välja maksta suurt raha ... ja seda arvesse võttes, ... pole vast vahet, kas jalutada puhkepäeval Tallinna vanalinnas või Stockholmis ... kulutused on sarnased.
Jalutasime vanalinnas Gamla Stan-s, tiirutasime ümber kuningapalee, vaatasime taaskord Stockholmi kitsamat tänavat - Mårten Trotzigs Gränd . Ja miks ka mitte jalutada - ajal mil Eestis oli päev läbi lund sadanud, säras Stockholmis päike.

Kesklinnas sai ära nähtud rootslaste "klaasist vabaduse rist", mis samuti pidi pimedas olema valgustatud ning lisaks asub veel ekstreemsemates tingimustes kui meie rist - purskkaevus.
 Teel Olüpiastaadioni juurde, kus 1912 a. olümpiamängud toimusid, läbisime jalgsi piirkonda, kuhu ma varem pole kunagi sattunud. Nii avastasime ühel tänavanurgal KGB kohviku/baari, nautisime cafe lattet teeäärses itaaliapärases kohvikus ja tsillisime niisama ...

Otseloomulikult külastasime seekord eestlasele omaselt ka kohalikku kaubandust ;)
Aga sõit Stockholmi ja tagasi oli seekord tore. Laeval olid Carnaval Latino päevad, kus põhirõhuks oli Cuba muusika ... mulle see meeldis ... salsa cubana rütmid olid kaasakiskuvad ...


3 kommentaari:

  1. See oli siis ju täitsa äge reis!!! Kas sellest vabaduseristist pilti ei teindki?

    VastaKustuta
  2. Ma ka otsisin seda ristipilti ! :)

    VastaKustuta
  3. Lisasin kaks kannet ülespoole ka selle nn "ristist" pildi, mis tegelikkuses kannab vist siiski nime Kristall ;)

    VastaKustuta