06 juuni 2010

Katrinil oli vaja üles pildistada EstLat marsuuti ja nii tekkis mõte, et läheme maikuu lõpus koos Lõuna-Eestisse trippima. Kogu marsuuti ma ei oskagi siin üles lugeda, igatahes alustasime laupäva hommikul suunal Tartu-Otepää-Valga ja pühapäeval naasime suunal Valga - Viljandi - Võrtsjärv - Elva - Palamuse. Sinna vahele jäi nüüd palju igasuguseid väiksemaid ja suuremaid asustusi. Enne Otepääd tekkis mõte sisse põigata Luke'le, et oma silmaga kaeda Luke mõisa, mida paljude poolt on korduvalt pildistatud.
Harimäe vaatetorni juures kohtusime ühe rattaseltskonnaga, kes ... üllatus, üllatus ... läbisid ratastel just sedasama marstuuti, mida meiegi pildistades läbimas olime, vaid selle vahega, et nemad liikusid marsuuti mööda ka Läti poolele, meie piirdusime vaid Eesti poolega.
Laatre oli üks koht, kus pidurid peale panime, kuna silmasime jõe ääres ilusaid vaateid ja oivalisi peegeldusi.

Oma tripil läbisime Jeti küla, kust spetsiaalselt mõeldes Jeti'le tegin ühe külapoe pildi, märgistamaks ära, et oleme seal külas viibinud või vähemasti läbi sõitnud ;)







Liikudes Valgamaal, köitsid mind korduvalt vanad, poollagunenud hooned, mis oleks nagu unustustehõlma vajunud. Seesama ülalasuv hoone Koorkülast jäi ka silma, kui püüdsime leida üles Koorküla Põrguhauda.
Tundub, et kõik rahad liiguvad vaid suuremates linnades ja väikesed külakesed on unustusse vajunud ... aga see on ka võibolla omamoodi hea ... vaid nii saame me liikudes Eestimaal näha veel midagi tõeliselt ehedat ...

Mustla, alevik Viljandimaal, kus meenuvad esimesena pildikesed filmist Vanad ja Kobedad. Need inimtühjad tänavad, risti-rästi elektriliinid ... see tundus kõik nii irreaalne ... mitmeski kohas tundus, nagu oleks inimesed vaid meie pärast asulatest ära viidud, et süvendada meis muljet, et väikeasulad ongi nii välja surnud ja inimtühjad ;)

Loodi .. paik mis meenutas jälle ajalugu ... munakiviteed, vanad verandadega puithooned, õitsevad sirelid ja suitsupääsukesed ...
Ja lõpetuseks üks panoraampilt, mis meeldib mulle küll selle vaate pärast .. seal veekogu ääres palkmajaeses oleks tore puhata .. kuid mitte ainult vaade .. meeldib veel seetõttu, et neid kaadreid panoraami jaoks pildistades häiris mind üsna see alumiiniumredel seal maja najal, kuid hiljem kodus panoraami kokkupannes ei jäänud see redel üldsegi pilti nii tugevalt mõjutama kui arvasin ja mitmed inimesed, kellele pilti näitasin märkasid redelit alles siis kui olin ise sellele osutanud. See on hea näide ka mulle endale, et alati ei pruugi objektid, mis meid pildistades häirivad lõpptulemust üldsegi mitte rikkuda :)

5 kommentaari:

  1. Väga tore tripp on olnud teil! Eriti rõõmustas mind, et leidsite JETI poekese. Ma pean talle sellest kohe kirjutama ja ta sellele lehele suunama! ;))

    VastaKustuta
  2. mulle meeldib see viimane panoraam, peaksid selle mu isale maha ärima :D

    VastaKustuta
  3. ma arvan, et saad selle temale :)

    VastaKustuta
  4. Väga meeldis Teie panoraampilt Laatre jõest. Suurepärane!

    VastaKustuta