19 aprill 2010

Marimetsa rabas

Jälle kord võtsin suuna Marimetsa rappa, et vaadata seda raba ka kevadel. Natuke peale Hagudit, teeremondi tõttu kõrvalteid mööda liikudes, sattusin nägema omamoodi windowsi taustapilti ... küll kevadine ja mitte niivõrd rohetav kui originaal, siiski piisavalt mõnus vaatepilt, et auto piduripedaali talluda.
Paari kilomeetrine matkarada mis rabani viib, on üks omamoodi terviserada, kus saab piisavalt korraliku tempoga liikuda ja nautida metsas liikumist. Seekord jäi kaamera ette üks roosa sinilill.
Ilm oli tuuline ja kohati tuulehood nii tugevad, et tekkis tunne, et veel veidi tugevam tuulehoog ja kitsal laudteel tekib tasakaalu säilitamisega probleeme.Rabas on kokku kolm vaatetorni ja selle ülemisel panoraamil (4 pildist) näha oleva vaatetorni juures on mu meelest parimad vaated. Laudtee kipub küll selles rabas lagunema ja paistab et riigi poolt ei ole viimasel ajal midagi ette võetud lagunenud laudade asendamiseks, seetõttu on soovitatav sinna kindlasti kaasa võtta kõrgemad veekindlad jalatsid. Mul neid kaasas ei olnud, olid vaid tagavara jalatsid autos, seetõttu pladistasin oma matkajalatsitega otse läbi vesise koha. Üllatuseks ei olnudki rabavesi nii külm kui eelmisel nädalal Viru raba juures metsa all lumesulavesi.
Tagasiteel koju tegin ka mõned võtted tee ääres konnadega maiustavast toonekurest.





2 kommentaari: