04 juuni 2012

Tartus ...

 Nädalavahetus Tartus osutus toredaks ja sisukaks. Algselt pidin laupäeva õhtul edasi liikuma Valgasse, kus toimus Xdream-i öine üritus ning seal ka ööbima, kuid kuna ilm vastu õhtut kiskus vastikuks ja ma ise üritusel ei osalenud, siis otsustasin metsas ööbimise vahetada Tartu linna kasuks. Valgas käisin küll ära ja toimetasin sinna ühe osaleja kuid tulin tagasi Tartu linna. Tartu raekoja platsil oli purskkaev saanud just kohalike sõnul selle aasta esimese vahukatte ja kohalikud poisid solberdasid sealsamas vees ...
 Veidi vastik ja külm oli seda vaadata kuna ilm oli täpselt selline nagu ta oli - kord säras päike, järgmisel hetkel tibas vihma. Katrin korraldas meile linnas ühe jalutuskäigu kohalike vaatamisväärsustega tutvumiseks. 
 Seni olin teadnud, et Tartu Ülikooli asutajaks oli Rootsi kunn, see pilt üleval märgib asutajaks ära hoopis kellegi Johan Skytte. Egas midagi, pean kunagi oma teadmisi täiendama ja veidi uurima selle Skytte kohta. Nime järgi tundub samuti rootslane olevat... :)
 Toomemäel sattusime Toomkiriku varemete juurde ning avastasime enda üllatuseks, et sinna saab väikese raha eest torni ronida ning nii me seal siis nõrgemanärviliste ohete saatel käikudes, treppidel ja sildadel liikusime ... ;)
 Aga sinna tasub minna kondama küll, see 1,6 raha ei ole niisuur summa selle eest.
 Välja tulles palus Katrin sellelt alumisel pildil olevalt piletimüüjalt luba tema pildistamiseks. Luba saadud, kasutasin ka mina kohe võimalust. ;)
 Vaatasime üle ka hiljaaegu põlenud Inglisilla, mis vahepeal oli korda tehtud.
 Kui Inglisilda olin varem näinud, siis Kuradisilda, mis seal ligi asus, nägin teadlikult küll vist esimest korda.
 Järgmisel hommikul läksime vaatama Saksa Kultuuri Instituudi hoonet ning ühtlasi jalutasime ka vanade puitmajade rajoonis.

 Silmatorkavaid puitnikerdustega maju oli palju, mõni paremas seisus kui teised, kuid pildistamise mõttes tegi rohkem tuska see,et nii palju oli nende vanade efektsete majade ees neid värvilisi plastikust prügikonteinereid, mida kuidagi ei oleks pildile tahtnud.
 Mulle ei ütle see kant midagi st ma ei tea täpselt mis linnaosas me olime, kuid ehk see Veski ja Näituse tänava nurk annab kohalikele suuna kätte ;)
 Saksa Kultuuri Instituut (alumisel pildil) asub Kastani tänaval. Komplimendina pean ütlema, et väga silmatorkav ehitus, mulle meeldis ...
 See Kastani tänav oli täis kontraste ... ühest küljest vanad lagunenud majad, millest mõnel isegi aknad kinni löödud ...
 ... samas oli seal efektseid nikerdustega majasid, mis vajaksid küll veidi hoolt ja abi korrastamisel, 
kuid soovitan sinna kanti sattudes vaadata kindasti ka Kastani tänavale.
 Pitsnikerdused majade küljes 


1 kommentaar:

  1. Minu sünnilinn, kus isegi 11 esimest elukuud elatud :))
    Kuid kahjuks ei tea ma aga Tartust suurt midagi... Annelinna ja Kaubamaja piirkonda, veidi ka Raekoja ning Ülikooli ümbrust... alati on Tartust mööda sõidetud või linnas olles raekoja ümbruses peatutud. Seepärast on nii vahva vaadata neid vanade ehitiste pilte ja Toomkiriku varemeid. Vedas sul, et selline vahva reisijuht ka veel boonuseks kaasas oli ;)

    VastaKustuta