10 juuli 2011

Vabaõhumuuseumis

Ilm oli ilus ja külastasime sedapuhku Vabaõhumuuseumit hommikupoole, kui turistide hordid polnud seda veel vallutanud. Minu jaoks veidi kentsakas oli see, et kui muidu varem ma polnud seal eriti käinud siis selle suve jooksul olin seal lausa teist korda.
 Küsisin luba pildi tegemiseks ja sain vastuse, et tavaliselt tulevad turistidehordid ja vaid tulistavad oma kaameratega, seetõttu tundus minu küsimus talle veidi kummaline, aga oli näha, et see talle meeldis :)
 See naine oli väga tore, aitas meil pildistamiseks kompositsioone seada ja puha. Tunnistas, et pildistab ka ise natuke. Selgitas meile, miks kaevule ei sobi toetuda, isegi mitte pildistamise hetkeks ... kuna vanad eestlased pidasid kaevu sedavõrd pühaks, austati joogivett, et seetõttu ei istutud kaevu serval ... igatahes sain targemaks.
 See naine sedavastu muretses väga eestlaste pärast, kes ei hooli meie minevikust. Teda oli ükspäev solvanud südamepõhjani ühe eestlasest vabaõhumuusemi külastaja väide, et eestlased olid vanasti olnud laisad ... ta meie vestluse lõpetuseks arvas, et sellised inimesed võiksid rohkem tutvuda meie ajalooga ja minevikku tundma õppida ...
 Siin saime kuulda veidi kalurite elust ja majade ehitusest. Naine tahtis veel näha, kuidas ta pildi peale jääb ... ju talle tavaliselt tulemust ei näidata ... näitasin talle kaamerast pilti ja ta arvas, et päris tema nägu ;)
 Idüll
 Puhkushetk tamme all ...tundus, et siin laeti patareisid.
 Naabrinaised omavahel.
Selline see siis oli, hommikupoolik Vabaõhumuuseumis.

3 kommentaari:

  1. See on sul nagu vanamemmede-eri :D

    VastaKustuta
  2. a no tegemist ongi ju muuseumiga :)

    VastaKustuta
  3. irv, ma vaatan nüüd ka, et tõesti mingi vanamemmede eri ;)
    Aga nad kõik olid ju lahkesti nõus poseerima meile :)

    VastaKustuta