29 juuni 2010

Jaanipäev ...

Jaanipäev, suvine pööripäev möödus see aasta üsna koduselt. Tegime maal sauna. Tegime ka lõkke, et jaanilaupäeva korralikult tähistada ning grillisime. Ootasime terve päeva seda õiget jaanilaupäeva laulu - Jaanipäevaks kõrgeks kasvab rohi ... no ei tulnud seda laulu terve päeva jooksul kordagi raadiost või ei sattunud me lihtsalt sellele õigel ajal peale. Ei teagi kohe, kas oli see laul eetrikeelu saanud või muul põhjusel seda ei mängitud ;) Tavaliselt leierdatakse seda sel päeval ikka söögi alla ja peale ... no lõpuks ta tuli ....
Õhtul hiljem koju sõites möödusin mitmest suuremast jaanitulest, et vaadata natuke oma silmaga ka jaanitulesid ning jaanitulelisi ...sest õhtu/öö oli üle aastate väga ilus ... päike säras hiliste tundideni, vihmast polnud märkigi. Ja sellist ilma ei ole ma jaanilaupäeval just sageli kohanud.

27 juuni 2010

Käisime ühel õhtupoolikul grillimas Vaheru järve ääres, kus varemgi oleme käinud. Selle paiga võlu on just see, et kuna tegemist on väikese rabajärvega keset metsa, mida enamus inimesi ei ole enda jaoks veel avastanud, siis seetõttu ei satu sinna minnes kunagi ka kedagi teist kohtama. On küll erandeid, kuid õnneks siiski mitte sageli. Seekord võttis järv meid vastu täies õiteilus. Neid puhkenud vesiroosi õisi oli sellel väikesel järvel tõesti sadu. Tekkis mõte, et kui selline kasvutempo jätkub (eelmine aasta ma ei märganud sellist massilist vesirooside õitsemist), siis aasta-kahe järel on järv vesiroosidest umbe kasvanud :) Veekogu ääres grillimise kõige suurem nuhtlus on sellel aasta need sääsed. Õnneks aitas seekord meid sääsetõrjevahend Diffusil (tasuta reklaam), mis on offist meeldivama lõhnaga ja tõrjub ka sääski efektiivsemalt. Iseasi kui tervislik ta inimesele on, seda ei ole suutnud välja selgitada, aga minu jaoks on praegu olulisem tema kaitsevõime, kuna sääsed on tõesti putukad, kes sellel aastal elada ei lase ...
Grillimise vahelduseks õnnestus ka kiile pildistada, kes lahkelt olid nõus poseerima.

21 juuni 2010

Käisin külas ja sattusin seal kokku kassiga, kes mulle meelsasti nõus oli poseerima :)


17 juuni 2010

Laupäeval käisime järjekordsel fototripil. Seekord kogunes meid küll vähem kui varasematel kordadel, kuid siiski piisavalt, et heas seltkonnas matkata. Kohale tulid lisaks minule veel Ringa, Mari, Karin, Anne, Ilmar abikaasaga ning kõige kaugemalt, teiselt poolt lahte, tuli Ingrid koos abikaasaga.Seekordse kokkusaamise korraldas Ringa, kes näitas meile Nissi kirikut, mille me vallutasime nagu rändrohutirtsud usinasti pildistades, Ellamaa elektrijaama ning Riisipere mõisa (ülal pildil).
Käisime koos 6,5 km pikkusel Valgejärve matkarajal. Rada viis läbi rabamaastiku, kust linnuvaatlustornist sai hea ülevaate Valgejärvele.

Lisaks raba läbivale laudteele viis matkarada meid läbi kauni metsaraja, kus ühes kohas suutsime tekitada spontaanse töötoa, kus igaüks püüdis harilikku osja pildistada omal moel :)





Tegime lühipeatuse Roosta kabeli juures, kus soovijad said kabelit koos sinnajuurde kuuluva surnuaiaga pildistada. Minu tähelepanu köitis see noor kass, kes oli väga julge ja sõbralik.



Õhtu lõpetamiseks ning pikniku pidamiseks liikusime Põõsaspea neemele, kus tuul oli korralikke laineid tõstnud, mida asusime agaralt jäädvustama. Tuulevarju saime linnuvaatlus-majakesest, kuhu oli ehitatud pisike kamin sooja saamiseks ning kus olid olemas isegi nahkdiivanid.
See sobis meile hästi, sest majakeses saime oma piknikku pidada ning sooja nahavahele koguda, samas oli sealt vaid paar sammu mere äärde seda ilusat loojangut pildistama, kus laskuv päike pilvede vahelt oma kiiri heitis.
Vaatepilt oli võimas ... imetlesime seda etendust mis justkui meie jaoks oli tellitud ... tugeva tuule poolt tekitatud laineid ning laskuva päikese kiiri pilvekardina tagant piilumas.
Loen päeva igati õnnestunuks. Tänud toredatele kaaslastele.

06 juuni 2010

Katrinil oli vaja üles pildistada EstLat marsuuti ja nii tekkis mõte, et läheme maikuu lõpus koos Lõuna-Eestisse trippima. Kogu marsuuti ma ei oskagi siin üles lugeda, igatahes alustasime laupäva hommikul suunal Tartu-Otepää-Valga ja pühapäeval naasime suunal Valga - Viljandi - Võrtsjärv - Elva - Palamuse. Sinna vahele jäi nüüd palju igasuguseid väiksemaid ja suuremaid asustusi. Enne Otepääd tekkis mõte sisse põigata Luke'le, et oma silmaga kaeda Luke mõisa, mida paljude poolt on korduvalt pildistatud.
Harimäe vaatetorni juures kohtusime ühe rattaseltskonnaga, kes ... üllatus, üllatus ... läbisid ratastel just sedasama marstuuti, mida meiegi pildistades läbimas olime, vaid selle vahega, et nemad liikusid marsuuti mööda ka Läti poolele, meie piirdusime vaid Eesti poolega.
Laatre oli üks koht, kus pidurid peale panime, kuna silmasime jõe ääres ilusaid vaateid ja oivalisi peegeldusi.

Oma tripil läbisime Jeti küla, kust spetsiaalselt mõeldes Jeti'le tegin ühe külapoe pildi, märgistamaks ära, et oleme seal külas viibinud või vähemasti läbi sõitnud ;)







Liikudes Valgamaal, köitsid mind korduvalt vanad, poollagunenud hooned, mis oleks nagu unustustehõlma vajunud. Seesama ülalasuv hoone Koorkülast jäi ka silma, kui püüdsime leida üles Koorküla Põrguhauda.
Tundub, et kõik rahad liiguvad vaid suuremates linnades ja väikesed külakesed on unustusse vajunud ... aga see on ka võibolla omamoodi hea ... vaid nii saame me liikudes Eestimaal näha veel midagi tõeliselt ehedat ...

Mustla, alevik Viljandimaal, kus meenuvad esimesena pildikesed filmist Vanad ja Kobedad. Need inimtühjad tänavad, risti-rästi elektriliinid ... see tundus kõik nii irreaalne ... mitmeski kohas tundus, nagu oleks inimesed vaid meie pärast asulatest ära viidud, et süvendada meis muljet, et väikeasulad ongi nii välja surnud ja inimtühjad ;)

Loodi .. paik mis meenutas jälle ajalugu ... munakiviteed, vanad verandadega puithooned, õitsevad sirelid ja suitsupääsukesed ...
Ja lõpetuseks üks panoraampilt, mis meeldib mulle küll selle vaate pärast .. seal veekogu ääres palkmajaeses oleks tore puhata .. kuid mitte ainult vaade .. meeldib veel seetõttu, et neid kaadreid panoraami jaoks pildistades häiris mind üsna see alumiiniumredel seal maja najal, kuid hiljem kodus panoraami kokkupannes ei jäänud see redel üldsegi pilti nii tugevalt mõjutama kui arvasin ja mitmed inimesed, kellele pilti näitasin märkasid redelit alles siis kui olin ise sellele osutanud. See on hea näide ka mulle endale, et alati ei pruugi objektid, mis meid pildistades häirivad lõpptulemust üldsegi mitte rikkuda :)

05 juuni 2010

Käisin täna maal. Kullerkupud on täielikult ära õitsenud ja tänavuseks aastaks on nendega ühel pool.