28 aprill 2013

Päev täis loodust ...

Laupäeval toimus aasta tähtsaim fotosündmus - Looduse Aasta Foto 2013 auhinnagala. Aasta fotoks pärjati Silver Kommusaar pilt "Siin on keegi veel". Minu võistlustöödel sel aastal erilist edu ei olnud, seetõttu rõõmustan rohkem tuttavate pärast, kelle tööd siiski ka suurele seinale 700 parema hulka jõudsid. Päeva otsustasin seetõttu lõpetada looduses. Liikusime Ringaga veidi ringi tema kodukandis. Tal olevat infot, et seal mitte kaugel on ühed lambad, kes kannavad veste-kampsuneid ... no seda imet peab oma silmaga nägema :) Nägime tallesid, kel toredad punased ja mustad vestid seljas ... minul aga pole selle kohta fototõestust ... ebaõnn mis mind sel päeval jälitas, ei lasknud veel minust lahti  ... olles kõik kaadrid ära teinud, ei olnud mul mahti kaamerast kohe pilte kontrollida ja nii sain peotäie ebateravaid pilte ... eriti need vestidele utedest ... noh, ise loll, kui koonerdan ISO-ga ja ei jälgi säri ... aga luban, et tulen ükspäev vaatan need uted uuesti üle ... sest ma lihtsalt pean need pildid omale saama ;)
 Sealt mitte kaugel olid õhtupäikeses kitsed põllul seismas ning meid jälgimas. Lõpuks nad muidugi pagesid, kuid minu 200-se toruga ikka neid eriti suurelt kaadrisse ei püüa ... tegelikult läksime küll sinna hoopis vaatama, kas sookurgesid seal ei paista uhkeldamas ;)
 Viimase peatuse tegime Järvotsa järve juures. (OO-katele teada ka Valgejärve matkaraja alguspunktina) :)
 Järvel sahmisid ringi sõtkad ... ju neil ka mingid pulmarituaalid ... kord sukeldusid, siis sahmisid niisama ringi ... seda oli põnev jälgida ... õues aga oli juba nii pime, et isegi ISO-ga 6400 (järgnev pilt) oli raske midagi head pildile saada ... meid piiras muidugi ka võpsik seal vee ääres ning ligemale ei saanud üle kallaste ajava vee tõttu, objektiiv aga "liiga lühike" ... paha siga, mitu viga ... ;)
Kui Ringa lõpuks käis välja mõtte, et hea oleks videod äkki teha, siis juhtus see mis juhtuma pidi ... sõtkad lõpetasid oma mängud ja olid kõige igavamad veelinnud ... noh väikese klipi neist siiski tegin  



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar