26 veebruar 2013

kena pühapäev


Et ilm oli ilus ning olime seoses paraadiga vanalinnas mõnusasti aega veetmas, siis käisime hetkeks ka hõõgveini koos põdralihapirukatega nautimas kolmandas draakonis, millest olen ka oma varasemates kannetes kirjutanud.  

 Lisan siia veel mõned kaadrid, mida linnas liikudes tegin.
 Paraad läbi ja Eesti minuti piltki tehtud, liikusime mere äärde, kuna patt oli sellise ilmaga kohe koju minna. 
 Nii käisime Kakumäel Merirahu silla juures luikesid pildistamas. 
 Kummaline ja mitte just igapäevane oli vaadata, kuidas luiged vee asemel jääle maandusid.


EV aastapäeva paraad

 Käisin siis ka mina paraadi vaatamas. 
 Niikaua kui olen elanud Tallinnas, ei ole ma siiski kordagi sattunud, võibolla ka tahtmatusest, nägema seda paraadi.

 Seekord oli ilm imeilus ja kange tahtmine juba hommikul õue minna, nii läksimegi tuttavatega paraadile, olles end eelnevalt varustanud ka ühe lipukesega, millega lehvitada.



















Kui ma algul mõtlesin, et mida seal ikka pildistada ja teen vaid mõne klõpsu, siis tegelikkuses sattusin nagu ikka hoogu ja jäädvustasin neid kaadreid ikka veidi rohkem kui mõne ...


 Tore oli näha ilusa nii ilusa ilma kui ka pidupäeva tõttu rõõmustavaid inimesi.  Üllatav minule oli see, kuidas paraadiks valmistuvad soomukid ning sõjatehnika oli ummistanud nii viru kui ka harju tänava.
Oli muidugi tunglemist rahvarohkeimates kohtades, kuid see ei varjutanud selle päeva rõõmu.
 Paraadi jälgimiseks võtsime sisse kohad Pärnu maantee ääres Musumäe kõrval. Kurb oli aga vaadata kuidas kolonnid jõudsid meieni vaikides ... ei puhkpillimuusikat, ei rahva hõiskeid ... tõenäoliselt muretseti rohkem selle pärast, et Vabaduse väljakule telekaamerate ette seda melu jätkuks, mõnedsajad meetsid edasi oli küll pealtvaatajaid tee ääres, kuid ei mingit pidulikkust, ega puhkpillimuusikat mis sellise paraadiga kokku käib. 
 "Näe üks naine on ka seal" ütles meiega kaasas olev laps poolvaljult. Vaikuses aga kostsid ta sõnad selle meeste vahel marssiva naisterahva kõrvu, kes naeratades korra meile pilgu heitis ning edasi marssis. Vaid kaks sõjaväelasate gruppi püüdsid korraks ka rühmalaulu üles võtta kuid seegi vaibus üsna pea ... 
 Paraadist võttis ka osa kogu meie lennuvägi ... kaks "metsavahti" ning kolm kopterit ... ka nato sõbrad oma lennukitega olid kohal.
 Selline ta siis oli, samas nagu rõõmus pidupäev kuid ühtlasi sellise nukra moega paraad. Arvan, et tulevikus jälgin seda taas telerist, et paraadist rõõmsam mulje saada...

25 veebruar 2013

Eesti minut

Peale Eesti minuti nimelise ürituse väljakuulutamist otsustasin koheselt selles ka ise osaleda. Algselt plaanisin seda minutit minna pildistama sadama ja linnahalli piirkonda, kuid peale paraadi vaatamist hakkas aeg galopisammul tõttama ning nii ei jäänudki piisavalt vaba aega, et plaanitud sihtkohta jõuda. Nii pidin kiiruga välja mõtlema kaadri asukohast, kuhuni olin jõudnud. Seekord oli minu pildistamise asukohaks siis Tallinnas Mere puiesteel asuva Vene kultuurikeskuse esine. Et see vaade midagi ka mulle pakuks, vormisin tehtud kaadrid seekord panoraamiks ...

20 veebruar 2013

Tuulevaikne õhtu

Sel õhtul Pirital mere ääres sõites oli ilm ilus, tuulevaikne. Nii sai korra peatus tehtud Pirita Top-i juures. Selles pildis ei ole eriti midagi uut ja ennenägematut, aga neid korralikke peegeldusetriipe ei ole ma just ülearu sageli näinud. Valitud pildistamise koht ei osutnud parimaks, kuna vee äärde jõudes rikkus kerge lainetus need korrapärased triibud, aga asukohta polnud ka mahti muuta ja nii see pilt siis selline sai . :)

19 veebruar 2013

jää ilu

 Käisime Kadriorus jääskulptuure vaatamas, kuna hiina uusaasta alguse pidustustele ei tahtnud rahvamasside tõttu minna. Mis ma oskan öelda ... jää sillerdas valgustatuna erinevates põnevates toonides, kujude endi osas olin veidi pettunud. Noh ei olnud minu silmi nii paitavad kui eelmistel aastatel  noh ja Madu oleks võinud ju pildistada, aga see oli ka kaaperdatud nende väheste külastajate poolt kes seal siblisid. Ei teagi, kas oleks pidanud päris öösel minema, et oleks saanud seal rahus toimetada :)

18 veebruar 2013

mõttetu pilt ...

Mõtlesin pikalt mida selle pildi kohta kirjutada ... noh ja välja ei mõelnud midagi tarka, mis loomulikuna kõlaks. Kuidas aga mööduda vaateaknast, kus selline lühter ripub, ilma hetkekski pilku sellele särale heitmata ... mina ei suutnud. Ma ei ole küll mingi "harakas", kel läikivaid kudinaid nähes põlved nõrgaks lähevad ning raha taskus sügelema hakkaks kuid seda sära ja sillerdust jäin hetkeks kaema küll ... noh ju siis on minus veidike seda lõvi, kelle silmi ilusad asjad paitavad  ... ;)

17 veebruar 2013

jalutuskäik vanalinnas

 Et Katrin ja Aivar olid Tallinnas, avanes võimalus üle tüki aja pimedas taas vanalinnas liikuda.
 Pimedus annab linnale uue näo, tuues esile  detaile, mis päevavalges muu hulka lihtsalt ära sulandub...
 Katariina käik, üsna ära pildistatud objekt, oleks tahtnud muidugi launurk objektiivi, kuid kuna mul üldse ei olnud sellest ühtegi pimedaaja pilti, tegin siiski mõned kaadrid olemasoleva varustusega. 
 Õhtu oli soe, kuid pika ekslemise peale kippus ikka veidike külma nahavahele pugema ja nii tegime ühe sooja tee pausi Maiasmoka kohvikus. 
Veendusime ka taaskord selles, et Tallinn tõepoolest lonkab ...
 Liikusime  Toompeale, ülalinna mööda pikka jalga, tagasi alllinna laskusime aga lühikest jalga pidi, kus mõnusat kitarrimuusikat hetkeks nautisime.

Väike ekslemine vanalinna tänavatel
ja õhtu lõpetasime Viru väljaku juures.


14 veebruar 2013

Toredat sõbrapäeva!

Toredat sõbrapäeva! Bonne Saint Valentin! Alles Liebe zum Valentinstag, Happy Valentine's Day!

10 veebruar 2013

talv loomaias


Tekkis põhjus külastada loomaaeda. Ühest küljest oli võimalus seoses maoaasta algusega elevandi ja maomajas kuulata Aleksei Turovski heietusi madudest. Teisalt ahvatles mind võimalus näha loomaaeda talvel.
 Kui hästi härele mõelda, siis ma ei mäletagi, et oleksin seal talvel käinud. 
Lumerohkus seadis loomade nägemisele muidugi omad piirid. Väljas olid loomad, kelle jaoks veidi külma ja lund vaid nautimiseks olid. Seevastu väga paljud puurid olid külastaja jaoks lihtsalt tühjad ... st loomad olid kusagil kindlasti olemas, kuid oma silmaga ma neid ei näinud. 
 Seetõttu osutus peale jääkarude, madude ja elevantide (majas) nägemist põnevaimaks troopikamaja krokodilide, ahvide kalade ja teiste putukate ja kahepaiksetega ... 
 Kuldkalade akvaarium oli kaladest nii pungil, et üksikut kala eraldi pildistada oli peaagu et võimatu.
 Mis talve puhul põnevaimaks osutus, oli see et nägime ilvestemajas ilveseid ringi trallimas ning üksteist taga ajamas. Suvel seal käinuna olin neid näinud vaid lavatsil lebotamas nagu karusnahkasid. Nüüd aga silkasid nad ringi, poseerisid meelsasti meil nina ees, sügasid oma kihvasid palgil ...
Lisan siia ka lingi Aini mobiiliga tehtud videoklipile neist ilvestest ... :)


02 veebruar 2013

tähestiku pildistamine

Vaja oli pildistada looduses leitavaid tähti tähestikust. Jäin täna pildistamisega veidi hilja peale ... päike oli juba kadunud ning kiskus hämaraks. Sellegipoolest tõin oma S tähe ära sealt kus ma teadsin teda mind ootavat ... ;)