30 detsember 2012

lumine jõulu esimene püha

 Ilm oli pakaseline ja õues sadas laia lund.
 See pani meid vägisi välja minema lume sisse möllama ning niisama suurepärast talveilma nautima.
 Metsa vahel majakeste juures avanes täielik muinasjutt ... paksu lumeteki alla mattunud majaksesed, 
ning lumine kaasik ... sellised nad olid, tõeliselt lumised jõulud...


28 detsember 2012

jõululaupäev

 Erinevalt eelmise hommiku ilust, võttis jõululaupäeva hommik meid vastu pilves ning lumetuisuse ilmaga.
 Tegime ettevalmistusi õhtuks, sõitsime veidi ka niisama ringi vaatamaks, kuidas näevad välja jõulud Soome moodi. Mul õnnestus pildistada ka venna pere kõige uuemat pereliiget, kelle pärisnimi mulle hetkel ei meenugi, kas oli Lambertus või miskit muud sarnast,  kutsutakse teda aga lihtsalt Lulu-ks.  ;)
 Koos teistega ootas jõuluvana külaskäiku ka Lulu, kelle jaoks olid need elu esimesed jõulud.
Noh ja kui lõpuks jõuluvana oli kingid kamina juurde jätnud ning ise koertehirmus vist plehku pannud, oli aeg kingitusi lunastada. 
 Ja nii saabusid ka Lulu esimesed jõulud :)

24 detsember 2012

Jõulud soomes

 Soomes lubas jõuludeks imeilust lumerohket jõuluilma ja ega see ilmateade eriti ei petnud ka. Seda ta oli, ööseks oli temperatuur langenud 20 miinuskraadini, mis puuoksad mõnusasti härmatas.

19 detsember 2012

Rootsi kunnil külas.

 Oli taas võimalus päevakruiis Stockholmi teha.
Seekord valisime vaatamisväärsustega tutvumiseks kõrgemal künkal asuvad tänavad, kust kõrgemalt avanes üsnagi nauditav vaatepilt linnale koos vanalinnaga.
 Selle sulalumega, mis jalad kiirelt märjaks tegi ei olnud eriti mugav järskude tõusudega tänavatest üles rühkida, kui samal ajal kerget lörtsi sadas. 
 Sellegipoolest, kannatus viib sihile ... ja varsti me sealt ülalt seda linna kaesime.
Jalutuskäik läbi vanalinna (alumisel pildil kitsaim tänav).
 Üsna kuningalossi külje all väljakul oli avatud ka jõuluturg, kus müüdi igaugust temaatilist träni. 
 Silma jäid kentsakad valgetes rõivastes mehed, kellest ühel ka inglitiivad.Nad liikusid rahva hulgas kummaliselt aegluubis, totakalt naeratades ja neile mingeid lipikuid jagades. Tõenäoliselt on tegemist mingite oluliste tegelastega jõuludeaegses Rootsis, seetõttu teadjamad ärgu solvugu mu arvustuse peale, meile aga tundusid nad kentsakalt liikudes kahtlased, kelle juurde lapsi eriti julgelt ei laseks ... ;)
 Seda kuuli kuusel pildistades suutsin ka teistel huvi selle pildistamise vastu tekitada. Enne mind ei huvitanud see peegeldus kedagi, kui ma aga seal tükk aega võimlesin parema kaadri nimel, siis selgus korraga, et nii mõnelgi on vaja just sedasama pildistada :)
 Selle kodutu moega mehe pilgus oli küll märgata jõulurõõmu, kui ta seal trepil istudes üksi jõululaule kaasa laulis :)
 Ja oligi taas aeg laevale naasta, et alustada tagasiteed külma eestimaa talve.

09 detsember 2012

kelgumäel

 Käisime ilusa talveilma puhul lauluväljakul kelgutamas. Mägi oli rahvast täis, kes kõik lustisid, kuid kes eriti pildile jääma ei kippunud tänu pimedusele :)

02 detsember 2012

esimene advent

 On esimene advent ja kohe on ka põhjust sammud raekoja platsi suunas seada, et oma silmaga jõuluturg ära kaeda. Enne vaid Musumäe juures üks pilt Viru väravatest. 
 Ilm ei olnud kõige sõbralikum ... pilves ning külmapoisid näpistasid ... kuid taeva servas andis juba lootust, et pea võib ka päikesekiiri kohata.
 See sissekutsuja sobis oma kostüümiga sellesse jõulumiljöösse ... nagu jõuluneid ... Raekoja plats võttis meid vastu küll jõulutaadiga, kuid kõrv seletas ka, et mängiti parasjagu laulu - Tule saarele sa ... noh, kas see on tõesti sobilik esimese advendi muusika? Ma ootasin küll juba jõulumuusikat. Noh, üks tuttav kes jõuluturul töötab, lohutas mind sellega, et eelmine aasta oli mängitud Saaremaa valssi ... lohutas küll ;)
 Lisaks rahvallikele viisidele olid laval ka iiri steptantsijad ... noh, ju siis ei tahetud väga vara jõulu-meeleolu loomisega pihta alustada ... Kuna õues oli sel ajal veel vilu käisime raekojahoone all kolmandas draakonis põdraleent ja pirukaid nosimas ... endiselt tore paik :)
 Kui lõpuks päike ka särama lõi, võis päeva õnnestunuks lugeda :)