29 juuni 2011

Korkeasaari loomaaias

Panen siia mõned pildid, mis tegin Helsingi Korkeasaari loomaaias. Mitmed mu tuttavad on öelnud, et neile loomaaed ei meeldi, ja et loomade silmades pole seal kunagi elurõõmu jne. Nõustun nendega osaliselt. Ka mulle meeldiks enam loomi vaadata ja pildistada looduses, kuid alati ei ole see võimalik ja loobuda üldse loomade vaatamisest vaid seetõttu, et nad asuvad loomaaias mitte vabas looduses, seda ma ka päris õigeks ei pea. Paljude et mitte öelda enamuse inimeste jaoks on see vast ainus võimalus näha loomaliike ja linnuliike, keda nende elukohas ei kohta. Mulle endale meeldib neid seal jälgida ja kuna paljusid neist meie looduses ei ole ning nende elukohtadesse ei ole võimalik sageli ise sattuda, siis miks mitte seda teha loomaaias.






27 juuni 2011

Porvoo

 Olen Porvoos nüüd paaril korral käinud ja see linn on selline mõnus, eriti kui on päikeseline ilm, linn on täi rahvast, turiste  jne. Möödunud talvel käisin kord ka seal läbisõidul, et neid paadikuurisid seal jõe ääres pildistada, kuid loobusin, kuna talvel lumes, halva ilmaga ei avaldanud see linn mingit muljet, igatahes ei tekkinud mul soovi kaamerat välja võtta.
 Seevastu seekord oli ilm ilus, jõe ääres sebis hulganisti rahvariides inimesi ... väidetavalt oli mingi Soome-Rootsi rahvalaulude ja tantsude üritus käimas. Kõik see lõi mõnusa meeleolu.
 Ja muidugi see lillerohkus ja värvid. Istusime ka ise seal paadikuuride juures jõe ääres kohvikus ja nautisime ilusat ilma ning mõnusat ümbrust.

Loodusest lõuna-Soomes

 Loodus lõuna-Soomes tundub mulle üldiselt samasugune nagu meilgi, praktiliselt ei mingit erinevust. Ülemisel pildil jõgi Tesjoki juures Loviisa külje all. Kui aga liikuda rannikule, siis mere äärsed kaldad on sageli suurte graniitkividega palistatud. Samuti teevad Soomes silmale rõõmu paljud "rootsi-punased" majad ja mökid.

24 juuni 2011

Suitsupääsuke

Väike peatus Viitnal, teel Toilasse, ja seal nad kõrtsi katuseräästa serva all olid ...

22 juuni 2011

Käsmu ja Võsu

Käisin Käsmus Viru Folk raames toimunu kontserdil Maarjamaa laul.
  Inimesi oli hulganisti kokku tulnud. Kogu kontserdi fiiling oli mõnus, kui jätta kõrvale tõsiasi, et sattusime kontserti kuulama sellesse serva, kus olid ka suupisteid ja jooke pakkuvad kioskid, ning küllap vast seetõttu sattusid meie ligi inimesed, kes algul kontserdi nautimise asemel otsustasid niisama muljetada, kuidas kellegil läinud on ... see oli alguses veidi häiriv.
Ma ei osanud palju kontserdilt oodata, kuna ei tundnud seda kontserdipaika, küll aga olid esinejateks tuntud teatud lauljad, nii mõnedki minu lemmikud - Siiri Sisask, Tõnis Mägi, Maarja-Liis Ilus ja Ivo Linna.



Laulud olid valitud ette kandmiseks oskuslikult, mulle repertuaar meeldis, ... kuulda sai nii Sisaski esituses laulu- Mis maa see on, kui ka Tõnis Mägi esituses - Palve, vaid Iff tundus olevat kuidagi väsinud st tema hääles ei olnud enam seda jõudu ja energiat, mis kunagi seal oli, aga see on puhtalt minu subjektiivne arvamus. Sellegipoolest suutis ta kontserti lõpu poole Alo Matiiseni isamaaliste lauludega rahva kaasa laulma panna.
 Varem olin arvanud, et mul on põhjarannik läbi käidud. Nüüd tegin enda jaoks positiivse avastuse, et üllatav küll, aga ei ole ma varem näinud oma silmaga ei Käsmut, ega ka Võsut ... arvan et Käsmus tahan kunagi käia veidi vähem rahvarohke ürituse ajal ja ühtlasi külastada ka seal kõrval asuvat Kuradisaart, mida pidi saama külastada jalgsi läbi mere kahlates.

07 juuni 2011

Vabaõhumuuseumis

Tuttavad kutsusid mind mingitele Tele2 päevadele vabaõhumuuseumi. Seal oli laat, kus sai igasugust manti proovida. Sai oma silmaga kaeda lõõtspillide ehitust ning kuulda pillimängu.
Sai tutvuda erinevate hoonetega, kus olid püsiväljapanekud.
 Sai tunda lihtsalt ilusast ilmast rõõmu.
 Üks talumees näitas ka, kuidas linast köit keerutatakse.

06 juuni 2011

Panoraam Keila Joalt

Mõtlesin proovida panoraamfotot teha voolava veega joast, mis pildistatud üles hämaras statiivilt. Kuna varem ma sellist voolava veega panoraamfotot teinud ei olnud siis arvan, et tulemus sai päris hea ...