30 aprill 2011

Tallinnas

 Pühapäeval toimus Xdream - seiklusspordi üritus ja seekord toimus see esimest korda Tallinna linnas. Kuna mul oli seal tuttavaid, kes osalesid, käisin ka ise linnas seda vaatamas.
Päev oli ilus ja nii sai liigutud ka veidi vanalinnas, peamine vaatemäng toimus minu jaoks siiski Vabaduse väljakul.

26 aprill 2011

23 aprill 2011

Kevadõied

 Silla e. siniliilia
Krookused

Pühapäeval üleujutusi otsimas

Läksime tuttavatega Soomaale üleujutusi otsima.Tee ääres viskasime pilgu peale ka Tori põrgule. Jõe tase oli üsna kõrge,seetõttu oli seal all jõe ääres liikumine üsna ebamugav.
 Ja siis jäi tee äärde samuti Riisa rabarada. Me ei saanud ju juhust kasutamata jätta ning jalutasime ka selle 4,5 km ringi mööda laudteed.
Ja siis kui olime lõpuks suuna võtnud Soomaa külastuskeskuse poole, jõudsime kohta, kus tee ääred olid kahel pool palistatud sõiduautodega. Kuna edasi sõitmine tundus  võimatuna, siis parkisime ka ise sinna ja läksime vaatama mis eespool toimub. Natuke edasi oli tee peale pandud  telliskivi-märk ja siis seal see oligi, see üleujutus.
 Tunne oli nagu oleksime sattunud laulupeole, ... autod, kanuud, kõikjal sagivad inimesed ... isegi välikemmerg oli kohale veetud. Sedavõrd populaarne koht oli see.
 Ja oli ka mida vaadata. Paljud inimesed olidki kohale tulnud kanuutama üleujutatud põldudel ning metsa all, aga oli ka meiesuguseid nn. turiste, kes olid kohale tulnud seda üleujutust imetlema.

21 aprill 2011

Tehtud

Lõpuks nägi siis ilmavalgust mu enda poolt pildistatud fotodega raamat. Ma ei oska hetkel võrrelda, kas see on nüüd siis parim koht kust tellisin, kuid üldiselt olen ma tulemuse ja asjaajamise korraga rahul. Kes tahab kvaliteeti ise oma silmaga näha, see küsigu raamatut näha ;)
Peale seda, kui raamat oli mu enda poolt kokku kujundatud ja kokku pandud, esitasin tellimuse. Seejärel jäi vaid üle oodata ja jälgida saadetise liikumist internetist. Kui ma algselt olin arusaamisel, et raamat trükitakse Blurb poolt USA-s, siis tegelikkuses trükiti see Hollandis ja jõudis siis minuni maadmööda. Täna sain seda oma käes hoida. 

19 aprill 2011

Nõiakaev keeb üle

Juba tükil ajal on taas keenud üle Tuhala nõiakaev. Olen küll näinud ise seal ka suuremat keemist, kuid ka praegune keemine on nauditav vaatepilt, mida tasub oma silmaga kaeda.
Rahvapärimuse järgi hakkab Nõiakaev keema, kui Tuhala nõiad kaevus vihtlevad.

Praegu on nõiakaevu teema eriti aktuaalne tänu kavandatavale kaevandusele, mis nõuakaevu keemise võib igaveseks lõpetada. Nõiakaevu kaitseks lõi Urmas Sisask ka Tuhala Nõiakaevu loitsu.

17 aprill 2011

 Viljandist kodupoole sõites tegin peatuse Navesti jõe ääres, mis üle kallaste ajas ning Rapla külje all, et pildistada veelkord Puraviku sepikoda.

16 aprill 2011

 Otsustasin vastu võtta kutse ja osaleda Katrini näituse avamisel. Enne Palamusele jõudmist põikasin läbi Kuremaa veski juurest, et seda lähemalt pildistada.Seni olin seda klõpsinud vaid eemalt kaugelt möödasõidul.
 Peale näituse avamist läksime Katrini ja Aivariga veidi Tartumaa üleujutusi pildistama. Selle saun-paadi leidsime Puurmanni vallast Emajõelt sõitmast. Jõgi oli üle kallaste ajanud ja suured alad kahelpool jõge enda alla haaranud.
 Teel Kirnale, Pedja jõe ääres, möödusime põllulapist, millel noor kuuseistandus oli samuti vetevangi jäänud.
 Kirnal oli Pedja jõgi samuti üle kallaste ajanud nii, et olime paaril korral sunnitud sõitma läbi vee, mis üle sõidutee loksus.
 Päev oli pikk ja algas halva ilmaga (sadas kerget uduvihma), seevastu päikeseloojangu oli ilus. Kiirustasin ise õhtuks Viljandisse. Sellegipoolest võtsin paaril korral aega, et pildistada seda loojangut, mis värvis kogu taeva värviliseks. Ülemisel pildil Võrtsjärv, alumisel üleujutused Viljandi külje all. Olin sunnitud järsult pidurile vajutama kui seda pilti nägin ... palkmaja, mida ümbritses vesi, loojangu värvid veel peegeldumas ...

11 aprill 2011

Lugejate soovil panen selle niinimetatud "Stockholmi vabaduseristi" pildi siia, mis pildina ei ole eriti suurem asi. Nimetasin ka oma eelmises kandes seda jutumärkides vabaduseristiks, kuna sarnaselt meie ristile on see obelisk ehitatud klaasist ning pimeduses valgustatakse seespidiselt.  Ahjaa risti asemel nimetavad nad seda minu meelest nimega Kristall.
Kui meie ristil on pidevalt probleeme selle valgustusega, siis nende kristall on uputatud lisaks veel purskkaevu ja ometi see toimib. Sellest oli kunagi ka meie ajakirjanduses juttu, et kas me ei oleks võinud õppust võtta Rootsi kogemustest ...

03 aprill 2011

 Käisin ühel sünnipäeval kohas, mis asus mere ääres. Kui õhtul oli liialt pime, et midagi näha, siis järgmisel hommikul jalutasin korra ka mere äärde, et sealt leida mingeid vaateid pildistamiseks. Kui suvel on meri iga kord isesugune, siis praegusel ajal on meri äärmiselt igav, kui ei satu just lindude või loomade peale. Ka rüsijää oleks olnud midagi sellist, mida lootsin näha.
 Seda pettumust mere osas püüdsin kompenseerida niinimetatud kunsti tegemisega - pildistasin kõrrelisi ... ehkki neid konkreetseid kuivanud/puitunud taimi ei või vist tegelikult kõrrelisteks nimetada ;)