16 detsember 2010

Jõulueelne Tartu


Käisin siis minagi vaatamas seda jõuludeeelset Tartut. Üks asi oli soov ja vajadus pildistada, kuid samas sai kohtuda seal tuttavatega, kelle juhtimisel Tartus kulgesime. Pean tunnistama, et mind võib selles linnas täiesti vabalt ära eksitada st olen küll Tartus mitmeid kordi käinud kuid alati kuidagi möödaminnes või läbisõites.

Käisime ära Tartu Tähetorni juures, jalutasime lumisel Toomemäel, vaatasime Inglisilda ...
Õhtu hämardudes käisime Emajõe ääres panoraami pildistamas.
Õhtul saime tunda ka lumesadu, mis pani küll seda ilma kiruma, kuna hirm oli kaamerate pärast, kuid samas ei olnud see sadu liiga tugev et pildistamine täiesti võimatuks oleks osutunud.
Raekoja plats oli uhkelt ära dekoreeritud.
Käisime ka selle uhke hoone juures, mille otsaseina on vist pea iga tartlane ära pildistanud, nüüd sain seda ka mina teha ... aga on uhke küll, eriti õhtul tuledesäras.
Ka Tartu ülikool oma ehetega avaldas tõsiselt muljet.Tundus et Tartus on selle valgustuse ja ehtimisega vaeva nähtud. Igatahes nähtu rõõmustas silma. Pean ükspäev minema kaema, kas Tallinnal on ka midagi samaväärset vastu panna ;)
Esimest aastat on väidetavalt Tartu raekoja hoonest advendikalender tehtud. Igal õhtul kuni jõuludeni loeb lodja peal, mis samuti jõulude ajaks sinna raekojaplatsile veetud on, üks kohaliku elu tegelane ühe muinasjutu ning avatakse kalendris taas uus aken st. ühele aknale pannakse uus pilt, mida valgustatakse lambiga. Selle päeva pilt siis alumisel pildil.
Enne Tartust lahkumst käisime veel ära ka Vanemuise teatri juures, et ka seda jäädvustada.
Ehkki see päev ja eriti õhtu oli tuisune, leian et see oli päris tore päev vaheldusek seal Tartus.