21 veebruar 2010

Laupäev ja pühapäev viis mind Toilasse. Selle nädalavahetuse tuisu elasin ma üle soojas Spa-s lõõgatavat puhkust nautides.


Täna kodupoole liikudes otsustasin ära kasutada olukorda, et viibisin üsna Valaste joa külje all, ning põikasin siis ka joa äärde, riskides lumehangedesse kinni jäämisega. Õnneks midagi sellist ei juhtunud ning enne Valaste parklat ma jalga gaasipedaalilt ei tõstnud, eriti veel olukorras, kus mul kumasid kõrvus spa infolauas öeldud sõnad, et see 15 km teed on vist umbe tuisanud. Seda ta oli, aga mitte kõige hullemini.


See sissetallatud jalajälgedega rada, tuisuses päevas joa juurde, ei olnud esialgu eriti julgustav, kuid osutus siiski üsna kergelt läbitavaks, kuna lumes sumpamiseks olin ma korralikult valmistunud.


16 veebruar 2010

Et pühapäeval oli ilus päikeseline päev, otsustasin minna loodusesse veidi pildistama.
Esialgu võtsin suuna Neeme poole, kuid kuna ma nädala lõpul niikuinii olin planeerinud reisi Toilasse, muutsin suunda ja sõitsin hoopis vastassuunda - Paldiskisse. Olles pankranniku juurde auto parkinud, püüdsin leida teed alla mere äärde, liikudes mööda kaldaäärset rada. Parklas seisvate autode järgi otsustades, tundus see koht sellise ilusa ilmaga üsnagi populaarne olema. Nii matkasin selle koera ja tema saatjate sabas kilomeetri edasi, püüdes leida teed mere äärde.
Kuna sobilikku kohta ma ei näinud ning edasi minnes tundus mu jaoks see kaldaäär järjest ebahuvitavamaks muutuvat, siis otsustasin seda üritada kunagi hiljem parema ilmaga uuesti. Liikusin Türisalu panga poole.
Mere ääres oli kaldaäär üsna korralikult ära jäätunud nii, et jälgede järgi jää kandis üsna korralikult.
Püüdsin mõne kaadri luikedest, kes seal vabas vees ukerdasid aegajalt jää peal paterdades. Allolevat võtet tehes avastasin kummalise nähtuse horisondil, kus lumi tundub õhus hõljuvat. Kuna metsatuka juures on näha üsna korralik peegeldus, arvan, et tegemist on siiski lahtise veega, mis atmosfääri koosmõjul sedasi selgelt peegeldab luues mulje õhus hõljuvast lumest. Igatahes ilm.ee portaal, kuhu ka selle pildi saatsin, nimetas selle nädala imeks.
Nüüd ma siis olen imede meister ;)





07 veebruar 2010

Jäälilled

Tänaseks on vist kõik oma selle talve jäälilled juba ära pildistanud. Mina seda seni veel teinud ei olnud.
Sattusin nägema päikesevalguses akent, mis ei olnud piisavalt tihe ja seetõttu oli kaetud jäälilledega, ning otsustasin ka enda selle talve jäälilled jäädvustada.



02 veebruar 2010

Jää ja tule pidu Kadriorus

Laupäeval, üsna külmal päeval toimus Kadrioru pargis Jää ja Tule pidu.
Pidu ise toimus luigetiigi juures, mille jääl toimus ilutulesti ning põletati õlgedesse mässitud kujusid.

Sinna samasse tiigi servale olid ritta seatud jääst välja tahutud skulptuurid, mis pimenedes pandi altpoolt suunatud tuledega särama.


Natuke eemal olid ka lumest meisterdatud kujud.